Reacția lui Tudorel Toader după ce a ieșit pe locul doi în cursa pentru rector

Data:

Reacția lui Tudorel Toader după ce a ieșit pe locul doi în cursa pentru rector. Primul tur a avut loc pe 12 martie, la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Astfel, în urma voturilor exprimate de 733 de membri ai comunității academice, dintre cei 6 candidați înscriși în cursă, prof. dr. Liviu Maha și prof.dr. Tudorel Toader au intrat în turul al II-lea.

Ceilalţi 4 candidaţi, prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prof. univ. dr. Gabriel Claudiu Mursa, prof. dr. Tudor Luchian și conf. univ. dr. Adrian Muraru au obţinut 128, 121, 44 și respectiv 15 voturi.

Turul al doilea va avea loc pe 18 martie, prof. dr. Liviu Maha și prof dr. Tudorel Toader având la dispoziţie încă o săptămână pentru a continua discuțiile cu comunitatea și pentru a-și prezenta planurile manageriale.

„Rămânem în același ritm, de a sta de vorbă cu colegii, de a răspunde întrebărilor, de a câștiga încrederea”, a declarat prof. dr. Liviu Maha.

Citește și: Un candidat contestă alegerile de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași. În primul tur, Tudorel Toader a ieșit pe locul al doilea

Reacția lui Tudorel Toader: „Am deplină încredere”

Actualul rector, prof.dr. Tudorel Toader, a subliniat că va organiza întâlniri în facultăți.

„Voi dezvolta dialogul cu studenții, profesorii și cercetătorii științifici, vom căuta moduri de soluționare a problemelor existente. Voi avea întâlniri la nivel de facultăți, cercetători științifici și studenți. În turul al doilea, rezultatul va fi dat de modul în care se vor reorienta voturile obținute de către ceilalți patru candidați. Am deplină încredere în comunitatea academică a UAIC!”, a declarat acesta.

Citește și: Parlamentul European este de acord cu prelungirea sprijinului comercial pentru Republica Moldova și continuă să analizeze situația Ucrainei

Trei foști candidați îl susțin pe Liviu Maha

La o zi după alegeri, prof. dr. Gabriel Mursa a transmis pe pagina de Facebook că îl va sprijini pe prof.dr. Liviu Maha în turul al doilea.

„Am intrat în cursa electorală pentru funcția de rector al Universității mele pentru că, pe măsură ce îmbătrânesc, simt că am o datorie față de soarta unei instituții care mi-a dat totul în plan profesional. De aceea, nu mi-a fost și nu-mi este indiferent ce se întâmplă cu ea, indiferent dacă rezultatele alegerilor de ieri nu mi-au fost favorabile.

De fapt, asumarea unui astfel de demers presupune, oricât de fariseic ar suna, să încerci să așezi binele comun deasupra celui personal. Orgoliile, rivalitățile n-ar trebui să primeze atunci când se află în joc soarta Universității tale. De aceea, voi alege să-l susțin pe Liviu Maha!”, a scris Gabriel Claudiu Mursa.

Continuarea, în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...