Procurorii DNA au deschis un dosar penal in rem privind contractul de finanţare cu fonduri europene pentru reabilitarea unor bulevarde din Buzău

Data:

Unul dintre proiectele majore de modernizare a municipiului Buzău este blocat în acest moment din cauza unei anchete penale ce vizează execuția. Mai precis, procurorii DNA verifică de ce în urma modernizării unui bulevard principal din oraș nu a apărut și pista de biciclete asumată prin proiect.

DNA a confirmat într-un răspuns pentru G4media.ro că pe rolul DNA Ploieşti este înregistrat încă din 10 februarie 2022 un dosar penal in rem privind contractul de finanţare cu fonduri europene pentru reabilitarea bulevardelor Unirii şi Industriilor şi a străzii Transilvania din Municipiul Buzău.

Vezi răspunsul pentru G4Media.ro AICI.

Pe 10 mai 2022, şefa Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional 2014-2020 din cadrul Ministerului Dezvoltării, Luiza Radu, a informat UAT Municipiul Buzău că au fost suspendate plăţile din cadrul contractului de finanțare pentru proiectul ”Reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv piste pentru bicicliști, pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Buzău” pe motiv că „există o suspiciune de fraudă pentru care se efectuează investigaţii de către organele de urmărire penală”. Contractul este în valoare de peste 88 de milioane de lei.

Foto: Adresa AM POR către Municipiul Buzău

Citește și: România a făcut jocurile Rusiei prin numirile pe criterii politice în energie. Cum pot scădea prețurile la gaze

Contactat de G4Media.ro, primarul Constantin Toma a declarat că există o plângere penală, iar presupusa fraudă ar fi că nu au fost făcute piste de biciclişti pe strada Transilvaniei.

„Strada e prea îngustă şi nu s-a putut. Condiţia era să fie bandă unică pentru autobuz şi, dacă se poate, şi pistă de biciclişti. Acolo nu s-a putut. Avem hotărâre de Consiliul local ca strada Transilvania să fie reabilitată fără piste de biciclişti.

Nu nu am furat nimic, nu s-a cerut, nu s-a dat nicio şpagă şi nici nu au fost furnizate informaţii false sau inexacte pentru accesarea de fonduri europene. Problema e că, fiind un dosar penal în curs, au fost suspendate plăţile. E vorba de 20 de milioane de euro, bani blocați până la finalizarea cercetărilor.

Constructorul, compania Strabag, a acceptat să continue lucrările pe banii lor timp de 2 luni şi sper ca, până atunci, dosarul să fie lămurit şi să fie reluată finanţarea pentru că acum tot oraşul este un şantier. Trebuie să continuăm lucrările, nu putem lăsa lucrurile aşa. Vă asigur că dosarul va primi clasare, însă sper să fie soluţionat rapid, sper eu în două luni”, a declarat pentru G4Media.ro primarul Constantin Toma.

Potrivit unor surse locale, cel care a formulat plângerea penală este Constantin Florescu, fost judecător preşedinte al Tribunalului Buzău şi fost consilier local PSD care a candidat la alegerile locale trecute din partea PMP pentru funcţia de primar al Buzăului. Citeşte mai multe despre Florescu aici.

Citește și: Mărturii cutremurătoare ale refugiaților scăpați din „iadul rusesc”: „Mariupol e o morgă imensă. Ruşii cărau cadavrele civililor cu camioane MAN”

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Cum să te ferești de imaginile false create prin...

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale peste cel mai mare han din București

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale...

Trei zile de Open Data Hachathon. Ce am descoperit căutând cheltuielile primăriilor

Trei zile de Open Data Hachathon. Hackathonul bunei guvernări...