Proiectul Parcului Industrial de la Lețcani, blocat. Curtea de Conturi acuză devalizări de 1 milion de euro

Data:

Proiectul Parcului Industrial de la Lețcani, blocat. Investiția, derulată de Consiliul Județean Iași, se află sub tirul încrucișat al instituțiilor de control. Filiala județeană Iași a Inspectoratului de Stat în Construcții a aplicat trei amenzi antreprenorului, Iasicon, responsabilului tehnic și dirigintelui de șantier.

Agenția Națională pentru Resurse Minerale a comunicat că la șantierul parcului industrial a fost folosită argilă dintr-o cariera dezvoltată ilegal în apropiere. A fost sesizat Serviciul de Investigare a Criminalității Economice al poliției ieșene, iar inspectorii Curții de Conturi au anunțat că vor sesiza Parchetul.

Șefii județului și cei ai Iasicon au semnat contractul în august 2021 pentru aproape 18 milioane de lei cu TVA, dar o știre din presa locală de vara trecută anunța că, prin suplimentare, devizul general a ajuns la 27 milioane de lei.

Lucrarea, care trebuia recepționată în septembrie 2023, are un grad de realizare de 80%. Proiectul s-a blocat, fiind practic suspendat din cauza suspiciunilor de fraudă. Șefii Consiliului Județean nu au răspuns întrebărilor REPORTER DE IAȘI.

Citește și: 700.000 de lei de la stat, pentru a afla ce gândesc moldovenii. Răspunsurile lor, secrete

Prima acuzație: decontări de 2,8 milioane de lei pe lucrări fictive

Pe scurt, contextul: Consiliul Județean Iași și Consiliul Local al comunei Lețcani au încheiat un acord de parteneriat pentru dezvoltarea unui parc industrial. Terenul, aproape 30 de hectare, a fost pus la dispoziție de comuna Lețcani lângă rondul giratoriu de la intrarea în localitate dinspre Iași. A fost înființată și o societate care să administreze parcul.

În 2021, în august, Consiliul Județean Iași a încheiat un contract cu Iasicon cu o valoare de 17,8 milioane lei. Cu acești bani, constructorul urma să realizeze clădirea administrativă, să amenajeze terenul pentru viitorii chiriași ai parcului, să tragă rețelele de utilități.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Germina Nagâț: Aș prefera să văd în manuale de Istorie exemple de muncitori sau de țărani care s-au opus comunismului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doina Cornea: curaj civic și rezistență morală | Puterea a Cincea

Doina Cornea: curaj civic și rezistență morală. Un adevărat...

Ce efecte are populismul asupra economiei | Revista22

Ce efecte are populismul asupra economiei? Consecințele sunt numeroase...

Tradiții românești de Paște | Bihoreanul

Tradiții românești de Paște. Credincioșii ortodocși și greco-catolici marchează cea...

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...