Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Data:

spot_img

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare au avut loc, pe 15 mai, la Cluj Brașov și Timișoara.

UPDATE: Coloana a ajuns la Piața Victoriei. A fost un incident, iar jandarmii au ridicat pe doi dintre manifestanți, ceea ce a declanșat nemulțumirea celor prezenți.

Aceștia au început să strige „Rușine să vă fie” și „Abuzatorii”.

YouTube video

UPDATE: Manifestanții au plecat spre Piața Victorie. Numărul celor prezenți a crescut spre 2000 de persoane.


Peste 1.000 de oameni s-au adunat în fața Teatrului Național din București, pentru a marca 76 de ani de la Al Nakba („Catastrofa”, așa cum este cunoscut în lumea arabă exodul palestinienilor din teritoriul ocupat de evrei atunci când au creat statul Israel, început în mai 1948).

Citește și: România nu mai poate reabilita criminali de război. Leonard Zăicescu, supraviețuitor al Holocaustului: Sunt tineri care nu au habar de pogrom

Cei prezenți manifestă împotriva modului cum se desfășoară operațiunea militară israeliană în Gaza, după atacul terorist al Hamas, din octombrie anul trecut.

„Israel, nu uita, Palestina nu-i a ta”, „Armele voastre omoara copii”, „Opriți militarizarea!”, „Luptăm, luptăm, Gaza să o salvăm”, au strigat manifestanții.

Protest pro-Palestina la București
Protest pro-Palestina la București
Protest pro-Palestina la București
Protest pro-Palestina la București

De la Teatrul Național, manifestanții vor pleca spre Piața Victoriei, unde se vor opri în fața Guvernului, pentru a protesta.

YouTube video

Știre în curs de actualizare


Israelul neagă la Curtea Internațională de Justiție că a comis genocid în Gaza

Africa de Sud a depus la Curtea Internațională de Justiție (CJI) o plângere împotriva Israelului, acuzat că a comis un genocid în Gaza.

Avocaţii Africii de Sud au declarat joi că „genocidul” a atins un „nivel oribil”, menţionând gropi comune, acte de tortură şi blocarea ajutorului umanitar.

Africa de Sud a sperat, la ultima noastră înfăţişare în faţa acestei instanţe, că se va pune capăt acestui proces de genocid pentru a păstra Palestina şi poporul său„, a declarat Vusimuzi Madonsela, reprezentantul Africii de Sud.

„În loc de aceasta, genocidul Israelului a continuat într-un ritm susţinut şi tocmai a atins un nou şi oribil nivel”, a adăugat avocatul.

În replică, avocatul Israelului a susținut că plângerea Africii de Sud, prin care a cerut celei mai înalte instanţe judiciare a ONU să ordone și o încetare a focului în Fâşia Gaza, este „total ruptă” de realitate, relatează France Presse, citat de Digi24.

Africa de Sud cere oprirea ostilităților din Gaza

Într-o hotărâre în ianuarie, CIJ a ordonat Israelului să facă tot posibilul pentru a preveni orice act de genocid şi să permită intrarea ajutoarelor umanitare în Fâşia Gaza.

Dar curtea nu a mers impus o încetare a focului. Din punctul de vedere al Africii de Sud, evoluţia situaţiei pe teren, în special operaţiunea la Rafah, necesită o nouă hotărâre din partea CIJ.

Citește și: Cine sunt primarii care au atras finanțări-record din PNRR

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni care vor fi trataţi în unităţi medicale din România, după ce au fost răniţi în atacurile armatei israeliene din Fâşia Gaza.

Cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (…) se ocupă de transport. Noi ne pregătim pentru tratarea în funcţie de patologie. Avem deja o astfel de listă.

Spitalele de pediatrie din Bucureşti, pentru cei cu multitraumă, Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’, şi, eventual, ‘Marie Curie’.

Cei oncologici probabil că vor fi duşi la Institutul Clinic Fundeni”, a menţionat ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. „…genocid…” ___–___orice razboi interuman este un genoci de la A la Z, , autoritatile care decid „ce si cum” trebuie sa ia in calcul cine initiaza conflictul, pentru ca continuarea si rezultatele sunt invariabile…///” Tribunalul Penal Internațional și ținta Israel
    Retorica punitivă împănată cu comandamente înalte este selectivă: vizează doar intervenția Israelului în Gaza, nu și drame umane mult mai grave din țări ca Yemen, Sudan, Iran sau Coreea de Nord.
    (Alexandru Lazescu-28.05.202Procurorul Șef al Tribunalului Penal Internațional (TPI), juristul britanic Karim Khan, un musulman practicant,…”___–__ muslim, crestin, hindu, etc., PRACTICANT, NU ar trebui sa aiba acces la nicio functie de resposabilitate, aceste functii trebuie ocupate de persoane ECHIDISTANTE raportat la orice, politic , etnic, etc., INCLUSIV religie….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related