Punctul de frontieră Isaccea a fost închis din cauza atacurilor din Ucraina

Data:

Punctul de frontieră Isaccea a fost închis total din cauza atacurilor din Ucraina din noaptea trecută, iar cele două bacuri care asigură traversarea Dunării sunt ancorate pe malul românesc, au anunţat vineri reprezentanţii Gărzii de Coastă, citați de news.ro.

Un nou atac rusesc cu drone a avut loc lângă granița cu România, în punctul ucrainean de trecere a frontierei Orlovka. Traficul prin PTF Isaccea a fost închis total, potrivit Gărzii de Coastă..

Atacurile cu drone de pe partea ucraineană a Dunării au fost vizibile de la Isaccea. Localnicii au postat imaginile pe reţelele sociale.

Citește și: 35 de parlamentari vor să ușureze accesul românilor la arme de foc. Modificări periculoase

Traficul pe ieşire este redirectionat

Potrivit Gărzii de Coastă, din cauza închiderii Punctului de Trecere a Frontierei Isaccea traficul este redirecţionat către Galaţi Rutier.

„Traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Astfel, traficul pe ieşire este redirectionat către Galaţi Rutier. Cele două bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, au precizat poliţiştii de frontieră.

Nu se va mai putea merge o vreme

Primarul localității Isaccea, Anastase Moraru, a declarat pentru Info Sud-Est că atacurile rusești de vineri dimineață au vizat strict punctul de frontieră vecin, Orlovka, și nu punctele de încărcare cereale.

O perioadă nu se va mai putea circula prin PTF Isaccea, după ce pontonul de acostare al bacului a fost scufundat, mai spune primarul. Mai multe TIR-uri au fost avariate pe partea ucraineană de cele patru drone lansate de ruși.

”Eram în Vamă și evaluam ce s-a întâmplat. Nu se va mai putea merge o vreme pentru că loviturile au vizat strict punctul de frontieră de la Orlovka, nu punctele de încărcare.

Am vorbit cu partea ucraineană: 1. A fost vizat pontonul de acostare al bacului, care a căzut la fund; 2. A vizat intrarea în punctul de Vamă de la Orlovka unde în parcare erau tiruri, care au fost afectate. Nu a vizat punctele de încărcare cereale.

Au fost patru drone. O perioadă nu se va mai putea folosi punctul de trecere, depinde cum se mișcă partea ucraineană ca să aducă alt ponton și cale de acces. Nu este așa ușor, e o lucrare destul de complicată”.

Detalii în Info Sud-Est


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...