Reacția Grupului pentru Dialog Social: Achitarea asasinilor lui Gheorghe Ursu, o barbarie judiciară

Data:

Reacția Grupului pentru Dialog Social: Achitarea asasinilor lui Gheorghe Ursu de către justiția română e revoltătoare, „o barbarie judiciară – o formă de a pedepsi victima și după asasinarea ei de către un regim totalitar.”

„Pentru a înțelege mai bine mizeria morală a unei astfel de decizii juridice, trebuie să ne imaginăm oroarea revoltată pe care ar fi simțit-o o lume întreagă dacă judecătorii de la Nürnberg i-ar fi achitat pe ofițerii naziști.

O astfel de decizie ar fi prăbușit încrederea în justiție. E ceea ce face și decizia în cazul Gheorghe Ursu: compromite încrederea într-o justiție care știe să vadă clar natura unui regim totalitar și să-i pedepsească în mod adecvat represiunea specifică.

Citește și: Securiştii acuzaţi de uciderea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, achitaţi de Curtea Supremă

Achitându-i pe asasinii lui Gheorghe Ursu, justiția română admite că nu e capabilă să recunoască natura unui regim totalitar – și să distribuie în mod corespunzător vinovățiile din interiorul lui”, arată Grupul pentru Dialog Social cu privire la verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) în cazul securiștilor acuzați că l-au ucis pe disidentul Gheorghe Ursu.

Citește și: Cine sunt judecătorii care i-au scăpat pe securiștii care l-au anchetat până la moarte pe inginerul Gheorghe Ursu

GDS consideră că România în care asasinii lui Gheorghe Ursu au fost achitați este o Românie pentru care totalitarismul nu e un rău absolut – și nici măcar un rău în sine. Iar asta e înfiorător.

„Fiindcă a inocenta totalitarismul înseamnă a-l resuscita ca formă politică viabilă.

Decizia justiției române de a achita asasinii lui Gheorghe Ursu este, așadar, cea mai radicală formă juridică de reabilitare a totalitarismului comunist de după Revoluție”, menționează GDS.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Decorațiuni cu girafe, elefanți și lei lângă bradul de Crăciun, la Slatina

Decorațiuni cu girafe, elefanți și lei lângă bradul de...

Tren deraiat la Botoșani

Tren deraiat la Botoșani. Drumul cu trenul până la...

Ciucă și Ciolacu, atrași în capcana lui Putin

Ciucă și Ciolacu, în capcana lui Putin - Analiză: Cei doi lideri ai coaliției de guvernământ se lasă atrași de Diana Șoșoacă și AUR într-o zonă a intoleranței depășită demult de Europa Occidentală. O zonă în care propaganda rusă știe cum să accentueze diviziunile.