Recentele decizii ale CCR și ÎCCJ vor șterge cu buretele infracțiuni din dosare celebre

Data:

Recentele decizii ale Curții Constituționale și Înaltei Curți de Casație și Justiție referitoare la prescripție vor șterge cu buretele mai multe infracțiuni din dosare faimoase care au în centru nume cunoscute din Iași.

Beneficiarul principal este fostul președinte al Consiliului Județean, Cristian Adomniței, care avea mari emoții după ce, pe fond, a primit 3 ani de închisoare cu executare. Dosarul său va fi închis.

Altă anchetă, care a ajuns, anul trecut, în atenția opiniei publice – Asimionesei-Sărărie – va fi ciuntită grav: pentru o parte din infracțiuni se va constata prescrierea, iar pentru altele există șanse mari să se întâmple la fel în timpul judecății de la instanțe. Aici beneficiarii sunt unul dintre patronii Bună Ziua Iași și primarul Mihai Chirica.

Citește și: De ce magistrații care lucrează de partea corupților lucrează pentru Rusia

Cel din urmă pare marele câștigător al ceea ce a fost numit o „amnistie mascată” – în fapt, o nouă dovadă a Statului eșuat România în care politicienii și sistemul de justiție nu au aplicat, timp de patru ani, o decizie din 2018 a Curții Constituționale.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...