Reguli de urmat pentru o sănătate orală excelentă, indiferent de vârstă

Data:

Reguli de urmat pentru o sănătate orală excelentă. Sănătatea dinților și a gingiilor are o influență directă asupra sănătății generale, bolile cavității bucale fiind uneori o cauză a bolilor cardiometabolice.

Indiferent de vârstă, îngrijirea corespunzătoare a dinților este importantă pentru prevenirea problemelor dentare și a afecțiunilor asociate. Deși există anumite recomandări specifice, influențate de vârstă, în general, regulile de igienă bucală sunt aceleași la orice vârstă.

Periați dinții în fiecare zi

Periajul dentar este una dintre cele mai simple și eficiente modalități de a menține sănătatea orală. Periajul regulat, de cel puțin două ori pe zi, îndepărtează placa bacteriană și resturile alimentare de pe suprafața dinților, prevenind acumularea de tartru și formarea cariilor dentare. Utilizarea aței dentare este recomandată, de asemenea, pentru curățarea spațiilor interdentare, unde periuța nu poate ajunge.

Periajul este important atât pentru persoanele cu o bună sănătate dentară, cât și pentru cei care au trecut prin proceduri stomatologice în urma cărora dinții naturali au fost înlocuiți cu dispozitive protetice, precum o proteza fixa pe implanturi sau o coroană dentară.

În aceste cazuri, igiena orală contribuie la menținerea sănătății și a longevității dispozitivelor protetice, precum și la prevenirea apariției problemelor asociate, cum ar fi inflamația gingiilor sau infecțiile.

Citește și: 6 proceduri cosmetice și tehnici chirurgicale estetice care pot crește încrederea de sine

Efectuați controale stomatologice la fiecare 6 luni

Controalele stomatologice regulate reprezintă un pilon al îngrijirii dentare preventive, deoarece contribuie la menținerea sănătății bucale și generale a pacienților.

Controalele stomatologice regulate sunt recomandate de către medicii stomatologi pentru toți pacienții, indiferent de vârstă sau de starea lor de sănătate bucală.

Vizitele periodice într-un cabinet dentar permit identificarea precoce a problemelor dentare și gingivale, precum și tratarea lor în stadii incipiente, înainte să devină mai grave și să necesite intervenții complexe.

Citește și: Epilarea Definitivă. Alege ce ți se potrivește!

Reguli de urmat pentru o sănătate orală excelentă

În unele situații, pentru a putea preveni apariția afecțiunilor bucale și a putea avea o bună sănătate orală pe termen lung, medicul stomatolog poate recomanda controlul la un ortodont.

Tratamentul ortodontic, necesar pentru corectarea poziției dinților, poate îmbunătăți funcționalitatea sistemului dento-maxilar, contribuind astfel la reducerea riscului de uzură anormală a dinților, fracturi dentare și disfuncții temporo-mandibulare.

Corectarea poziției dinților se poate realiza atât cu aparate dentare tradiționale, vizibile în timp ce pacientul zâmbește și în general incomode, cât și cu aparat dentare invizibile, mai discrete și mai puțin deranjante.

Deși aspectul costurilor (un pret aparat dentar invizibil este mai ridicat decât cel al unui aparat dentar tradițional) poate influența decizia cu privire la tipul de aparat dentar dorit, în procesul de luare a deciziei este important să se ia în considerare și alte aspecte.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...

Cum arată vila unde fac arest fiii „vrăjitoarei” Sidonia, criminalii de la Padina

Acest imobil din Sectorul 5 este locul unde frații...

Povestea femeilor din Evul Mediu românesc, adusă în zilele noastre de „Muza înaripată” | Ziarul de Iași 

Trofeul „Muza înaripată” a ajuns ieri la marele câștigător...

Percheziții la un individ cercetat pentru trafic de droguri de mare risc. Bărbatul, care vindea cocaină a fost reținut VIDEO

Polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună...