REPER propune o moțiune de cenzură împotriva lui Ciolacu. Guvernul PSD-PNL trebuie trimis acasă

Data:

Anunțul lui Marcel Ciolacu prin care vrea să își asume răspunderea pe pachetul fiscal al austerității trebuie să mobilizeze toată opoziția democratică pentru a trimite acasă guvernarea falimentară PSD-PNL, se arată într-un comunicat al partidului REPER.

„Suntem gata să co-inițiem o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ciolacu, alături de colegii din USR. Este un moment esențial pentru opoziția unită, în care trebuie să vorbim pe o voce comună şi să spunem clar „nu” incompetenței guvernului, asediului asupra antreprenorilor şi acelor categorii de contribuabili care chiar îşi respectă angajamentele față de România şi au demnitate, spre deosebire de guvern.

Guvernul Ciolacu şi coaliția ratează bani europeni, se îndatorează peste orice limită rezonabilă, lăsând generațiilor care vin datorii uriaşe pentru că nu sunt capabili să le ofere altceva, ratează obiective de țară cu impact de transformare profundă pentru România, merg la Bruxelles în al 13-lea ceas pentru a evita un dezastru bugetar şi suspendarea finanțărilor, când ei nu sunt capabili să îşi facă treaba acasă. E de ajuns.

Cine nu este în stare măcar să gestioneze decent un buget şi să țină o țară în frâu, trebuie să plece. Vom trimite propunerile noastre colegilor de la USR şi aşteptăm aceeaşi viteză de reacție şi maturitate de la toți partenerii politici care vor o Românie prosperă, nu la limita supraviețuirii”, declară Ramona Strugariu, copreședintă a Partidului REPER.

Citește și: Cine se afla, alături de Evgheni Prigojin, la bordul avionului prăbușit

Propunerile vehiculate în spațiul publice sunt inechitabile, ineficiente

Partidul REPER cere de urgență o dezbatere politică largă, care să scoată țara din impasul în care a băgat-o coaliția de guvernare.

„Considerăm că pachetul fiscal propus de Guvern a fost făcut în pripă, încalcă flagrant legea 69/2010 a responsabilității fiscal-bugetare și nu respectă principiile dialogului social și al consultării publice.

Propunerile vehiculate în spațiul publice sunt inechitabile, ineficiente și nici măcar nu vor conduce la acoperirea găurii bugetare de peste 30 miliarde de lei create de guvernarea PSD-PNL. Ce este cert este că situația bugetară a României este dramatică, țara fiind la un pas de a avea fondurile europene suspendate de UE și de a fi retrogradată de agențiile de rating internaționale.

În aceste condiții Partidul REPER cere de urgență o dezbatere politică largă, care să scoată țara din impasul în care a băgat-o coaliția de guvernare.

Partidul REPER respinge pachetul propus de guvernul Ciolacu, cere demararea unui proiect amplu de reformă fiscală cu aplicabilitate din ianuarie 2025, iar până atunci implementarea unei soluții de salvgardare bugetară temporară, care să fie eliminată apoi în decembrie 2024 odată cu noul buget pe 2025″, declară Dragoș Pîslaru, copreședinte al Partidului REPER.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Ramona Strugariu / Facebook

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Clanul Piedone și firmele norocoase cu contracte grase | Aktual24

Clanul Piedone și firmele norocoase cu contracte grase. În...

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...