România Educată nu începe când dorește Iohannis

Data:

România Educată a început acum 100 de ani, când Regele Ferdinand și Regina Maria au cerut construirea de școli la sate și burse pentru cei care au studiat apoi la Paris, la Berlin sau la Londra.

De acolo am avut elitele care au construit România modernă, inclusiv politicieni.

Aproape toți aceștia au trebuit să fugă din țară sau au fost exterminați în închisorile comuniste de la Sighet sau Pitești.

După 1947, a început un alt program România Educată, dar în comunism, un proiect bazat pe minciună și manipularea de tip sovietic, totalitar, ai căror „beneficiari” sunt în viață și acum și pe care îi vedeți cum gândesc și cât de mult apreciază Epoca de Aur.

Astăzi România este o țară ruptă în două, cu locuitori educați, dar și needucați, dar în care ultimii, prin impostură au puterea.

Ciucă și alți plagiatori, ori personaje precum Viorica, Abramburica, ori Cîmpeanu, chiar și Iohannis sunt nulitățile care ne promit o nouă Românie Educată, dar având la bază aceeași fundație de rea credință ca și cea construită după 1947.

Citește și: Împăratul de la Cotroceni și oamenii de rând

De unde știm? Păi vedem cum apără fabricile de diplome, cum sunt protejați plagiatorii și cum instituțiile statului eșuat strâng rândurile în cazul de kompromat al doamnei Emilia Șercan.

Asta ne pregătesc, iar noi vedem doar că falimentăm ca națiune, iar educația este una din cauze, fără a pune preț pe acea fundație de bună credință pe care Regele și Regina, după Marea Unire, au construit România interbelică educată.

Prin urmare, să nu așteptăm nimic de la programele anunțate pompos de aceste nulități pentru că nu vom avea niciun câștig de aici.

Și încă ceva: costul de la bugetul de stat datorate accidentelor rutiere este de 2%, cam cât este, după rectificări negative, bugetul educației. Poate începem de aici cu educația, că și aici suntem deficitari.

Măcar salvăm vieți.

Andrei Văcaru este redactor-șef la Gazeta de Stâlpeni, una dintre puținele publicații din România care apare într-un comună, Stâlpeni, Argeș.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Andrei Vacaru
Andrei Vacaru
Andrei Văcaru este redactor-șef la Gazeta de Stâlpeni, una dintre puținele publicații din România care apare într-o comună, Stâlpeni, Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Vizitele externe ale domnului Marcel Ciolacu și promovarea intereselor cetățeanului român

Primul ministru Marcel Ciolacu a efectuat vizite în două...

Prizonieri ai zilelor de ieri

Prizonieri ai zilelor de ieri. Lucrurile din jurul nostru...

Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică

Cîrstoiu stop. Am fost convins că PSD și PNL...