Rupi Gabor, omul care și-a dedicat viața ajutorării copiilor și tinerilor abuzaţi: Niciodată nu voi obosi să ajut suflete ale nimănui de care nimănui nu-i pasă

Data:

Rezumată foarte pe scurt, povestea lui Rupi Gabor ar suna cam aşa: născut la Târgu-Mureş, părăsit de părinţi, apoi orfan, şi-a petrecut majoritatea copilăriei şi adolescenţei (1990-2004) în aşa-numitele „case de copii” ale statului, unde a fost maltratat şi abuzat în toate chipurile imaginabile. La 18 ani a căzut în plasa unei reţele de trafic de fiinţe umane, dar a scăpat, cumva, şi a reuşit să fugă în Spania.

De unde s-a întors, acum aproape un deceniu, şi a fondat, la Braşov, asociaţia „Zâmbeşte pentru viitor”, prin intermediul căreia îi ajută pe copiii şi tinerii care trec, azi, prin suferinţe asemănătoare celor pe care le-a îndurat el însuşi. Şi nu sunt puţini: statisticile ultimelor decenii ne plasează, invariabil, în top european în ce priveşte traficul de fiinţe umane, de copii în special.

Rupi Gabor se loveşte zilnic, în încercările lui de a ajuta, de obtuzitatea unor funcţionari publici, de reticenţa semenilor şi de indiferenţă.

„Un copil infirm pentru care am intervenit, instituţionalizat în judeţul Călăraşi, a fost într-atât de abuzat acolo încât şi-a pierdut cumpătul şi a ripostat spărgând un dulap şi un aparat TV. Ne-am chinuit să demonstrăm că victimă, în acest caz, e copilul, nu şeful centrului, care l-a dat în judecată şi l-a pus să plătească televizorul, dar n-am izbutit să convingem pe nimeni. Televizorul l-am plătit cu banii strânşi ca să-i cumpărăm lui Alexandru o proteză”, spunea cu năduf Rupi Gabor.

În prezent, derulează proiectul „O Casă pentru Viitor”, proiect din domeniu social, finanțat de Primăria Municipiului Braşov.

Citește interviul integral cu Rupi Gabor în Argesulonline.ro

Citește și: Managerul unui centru de îngrijiri paliative:  „Anormalui îi trebuie doar timp să devină normal”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe