Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie. Franța a trimis acolo unități de elită | Aktual24

Data:

spot_img

Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie. Parisul a trimis unități de elită pentru a recupera drumul de la aeroport la capitala Noumea, după ce bilanțul victimelor a ajuns la șase morți.

Forțele de securitate din teritoriul francez ajunse în Noua Caledonie au început o operațiune majoră pentru a prelua controlul de la demonstranții pro-independență asupra infrastructurii arhipelagului din Oceanul Pacific.

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a confirmat că 600 de jandarmi, inclusiv o sută de ofițeri din forțele speciale de elită antiteroriste ale Parisului, au sosit în acest stat pentru a „restabili ordinea Republicii”, relatează Politico.

Citește și: Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, implicat într-un accident de elicopter. Căutările sunt dificile din cauza condiţiile meteo nefavorabile

Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie

Potrivit lui Darmanin, obiectivul principal al operațiunii este de a recâștiga o autostradă de 60 de kilometri care leagă capitala Noumea de aeroportul din apropiere, permițând transportul de provizii prin avion.

Epave arse ale mașinilor au fost folosite de protestatari pentru a bloca acest drum cheie, înaltul comisar al insulei raportând că au fost declanșate cel puțin două incendii și că o benzinărie a fost jefuită.

Zborurile către și dinspre teritoriu au fost oprite începând de marți, lăsând aproximativ 3.200 de persoane blocate, potrivit autorităților.

Un convoi de vehicule blindate și utilaje grele de construcții a fost trimis din capitală, AFP raportând că activiștii încă mai controlau baraje improvizate la mijlocul zilei de duminică, ora locală.

Cel puțin 230 de persoane au fost reținute, iar Louis Le Franc, înaltul comisar al Noii Caledonii, a declarat între timp că drumul se află sub controlul guvernului.

Continuarea în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: aktual24.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În ce comisii sunt europarlamentarii români

Cei 33 europarlamentari români au fost informați în ce...

Hillary Clinton anunță oficial că o susține pe Kamala Harris în cursa pentru Casa Albă

Hillary Clinton anunță că întregul ei sprijin merge către...

UE acordă în premieră sprijin militar Armeniei | Aktual24

Consiliul European a adoptat luni o decizie de acordare...