S-a prescris șpaga de 1 milion de euro pentru lucrările la metroul din Drumul Taberei

Data:

S-a prescris șpaga de 1 milion de euro pentru lucrările la metroul din Drumul Taberei. Afaceristul Dragoș Dobrescu, directorul Astaldi România, Luca Pier Canino și avocatul Doru Boștină au scăpat astfel de răspunderea penală pentru traficul de influență în legătură cu lucrările la metrou.

Curtea de Apel București i-a confiscat lui Dragoș Dobrescu parte din banii ceruți de la directorul Astaldi – 550.000 de lei – pe care Doru Boștină îi „spălase” prin firma lui de avocatură.

Înalta Curte de Casație și Justiție a început să judece apelul procurorilor DNA la decizia instanței de fond, care a închis dosarul șpăgii-record pentru lucrările de la Magistrala 5 de metrou-Drumul Taberei ca urmare a intervenției prescripţiei.

Curtea de Apel București i-a scăpat pe Dragoș Dobrescu, Luca Pier Canino și Doru Boștină pe data de 15 mai 2023, urmare a deciziilor CCR și ICCJ pe tema prescripţiei.

Citește și Cardiologul acuzat de refolosirea dispozitivelor intracardiace de la morți divorțează și împarte o avere considerabilă

În esență, procurorii anticorupție au reținut că în vara anului 2013 Dragoș Dobrescu i-a cerut lui Luca Pier Canino suma de 1 milion de euro pentru a-și trafica pretinsa influență pe care ar fi avut-o asupra edilului de atunci al Sectorului 6, Rareș Mănescu, pentru avizele necesare demarării lucrărilor la metroul din Drumul Taberei. Conform înțelegerii, suma de 1 milion de euro urma să fie plătită în tranșe, timp de 4 ani.

Din suma cerută, Dragoș Dobrescu a primit de la Luca Pier Canino o primp tranșă, de aproximativ 550.000 de lei, prin intermediul firmei de avocatură a lui Doru Boștină. Mai multe, în publicația Ziare.com.

sursa foto – Ziare.com

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cartelul din Carpați. Despre averea impresionantă a unor lideri liberali, în Sinaia și Franța

Cartelul din Carpați este o grupare din jurul primarului...

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...