Scandal mare la ApaVital: Un avocat reclamă trei judecători ieşeni la DNA. O afacere de 16 milioane de euro

Data:

Trei judecători ai Curţii ieşene de Apel ar putea ajunge să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Nemulţumit de soluţia dată într-un dosar, avocatul părţii înfrânte l-a reclamat Inspecţiei Judiciare pe şeful completului de judecată, iar o copie a reclamaţiei a luat forma unei plângeri adresate DNA şi îndreptate împotriva tuturor membrilor completului. Raţionamentul avocatului a fost simplu: judecătorii nu ar fi putut adopta acea decizie decât dacă ar fi fost mituiţi de adversari. Dincolo de rezultatul final al demersului său, avocatul ridică o problemă des invocată de justiţiabili. Unde se termină dreptul omenesc de a greşi al judecătorului şi unde începe vinovăţia acestuia?

Miza procesului este reprezentată de un contract de lucrări scos la licitaţie de ApaVital şi vizând extinderea sistemului de apă-canal în zona Hârlău-Cotnari. La licitaţie, în valoare de peste 79 mil. lei (circa 16 mil. euro) au fost depuse două oferte, contractul fiind adjudecat de o asociere condusă de Ness Proiect Europe SRL. Firma înfrântă, Euskadi SRL, a contestat rezultatul, iar Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) i-a dat dreptate, obligând ApaVital să reevalueze oferta câştigătoare. Decizia CNSC a fost contestată la rându-i, dar nu de asocierea de firme câştigătoare, ci de către ApaVital.

Citește și: Cum au petrecut “Ziua Copilului” 200 de copii ucraineni din Constanța

Dosarul a intrat pe rolul Curţii ieşene de Apel. La chiar primul termen de judecată, magistraţii s-au pronunţat. Au admis plângerea ApaVital împotriva deciziei CNSC, pe care au anulat-o parţial şi au fixat un nou termen, pe 31 mai, pentru soluţionarea contestaţiei formulate de Euskadi SRL. De aici a pornit şi reclamaţia lui Radu Simionovici, avocatul timişorean ce reprezintă firma Euskadi.

Continuare în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...