Scenariul SF pregătit de MAI la eliberarea cărților electronice de identitate

Data:

Emiterea la nivel național a cărții electronice de identitate, din vara acestui an, va veni la pachet cu un nou instrument: mapa electronică a cetățeanului – un spațiu digital, gestionat de MAI, în care vor fi stocate documentele scanate prezentate, în original, de cetățean, imaginea facială și semnătura acestuia, astfel încât acesta să nu mai fie nevoit să le prezinte ulterior, informează HotNews.ro.

Faptul că statul va suporta costul eliberării noilor buletine cu cip, a căror emitere ar urma să se facă la nivel național în acest an, nu este singura modificare majoră pregătită de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în acest an.

Proiectul de Ordonanță de Guvern, scos în dezbatere publică de MAI, stabilește trecerea de la procedura aplicabilă în prezent potrivit căreia cetățeanul se prezintă pentru solicitarea cărții de identitate și trebuie să completeze olograf o cerere tip, la noua procedură care presupune că cererea este generată automat de către sistemul informatic, iar informațiile necesare în susținerea acestei cereri sunt preluate din sistemele informatice existente, în context interoperabil.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

Citește și: FOTO Ce desenează copiii ucrainenilor care s-au refugiat în România: bombe

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: dgepmb.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tren deraiat la Botoșani

Tren deraiat la Botoșani. Drumul cu trenul până la...

Ciucă și Ciolacu, atrași în capcana lui Putin

Ciucă și Ciolacu, în capcana lui Putin - Analiză: Cei doi lideri ai coaliției de guvernământ se lasă atrași de Diana Șoșoacă și AUR într-o zonă a intoleranței depășită demult de Europa Occidentală. O zonă în care propaganda rusă știe cum să accentueze diviziunile.

1 Decembrie. Eveniment marca Eduard Schneider la Alba Iulia

Pasionații de muzică din Alba Iulia, dar și turiștii aflați în oraș de Ziua Națională, pot participa la un eveniment aparte, găzduit de cunoscutul producător Eduard Schneider.