Scopul politicienilor: păstrarea funcțiilor

Data:

Scopul politicienilor: păstrarea funcțiilor, acesta pare să fie obiectivul principal al acestora în anul electoral 2024.

Păstrarea funcțiilor pentru controlul banilor

În primele materiale ale seriei „Judeţul investiţiilor fără cap”, Monitorul de Botoşani a arătat modul haotic în care sunt cheltuiţi banii publici, de fapt banii noştri, iar acum vom vedea şi cum se dau peste cap politicienii să-şi păstreze privilegiul de a-şi exercita influenţa şi de a dispune cum vor ei de aceşti munţi de bani.

Citește și Socrii lui Cătălin Cherecheș, condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru dare de mită

Pe 10 mai 2019, secretarul de stat vicepremierul Daniel Suciu semna, împreună cu reprezentanții CNI, contractele de execuție pentru săli de sport în comunele Mitoc, Cordăreni, Lozna și Curtești.

La Lozna erau asfaltați doar șapte kilometri de drumuri comunale din totalul de 35, nu exista apă și canalizare, dar se făcea sală de sport pentru 251 de elevi și un total de 700 de persoane sub 25 de ani, numărul acestora scăzând cu o treime în ultimii cinci ani.

La acea vreme, în comuna Mitoc exista asfalt doar pe 2 kilometri din cei 60 de kilometri de drum comunal.

În comună exista apă, dar nu exista canalizare. Existau 315 copii în comună, iar în total numărul celor sub 25 de ani era de 665, conform anuarului statistic.

De atunci, din cauza migrației și a sporului natural negativ, cifrele sunt mult mai mici.

La Cordăreni nu erau mari diferențe, drumul care trecea prin comună era unul dintre cele mai proaste din județ. Din 40 de kilometri de drum comunal erau asfaltați 14, aveau doar trei kilometri de rețea de apă și nu aveau canalizare.

Citește și Festival electoral la Zilele Orașului Botoșani. Organizate la începutul campaniei pentru alegerile locale

În comună erau 164 de elevi și 500 de locuitori sub 25 de ani, cifrele actuale fiind mai mici, la fel ca la Mitoc. Curtești stătea mai bine, fiind lângă municipiul Botoșani.

Mai avea de asfaltat doar doi kilometri de drum comunal, plus întreaga rețea de drumuri sătești care măsura 50 de kilometri. Încă nu exista apă și canalizare, iar sporul natural era, de asemenea, negativ.

Orice, numai să se facă

Așadar, comune fără apă, canalizare, drumuri, cu puțini tineri, primeau milioane de euro pentru a face săli de sport. Asta în timp ce la școli și licee din municipiile Botoșani sau Dorohoi, cu opt-nouă sute de elevi, ora de sport se desfășura în clasă, pentru că nu exista o sală de sport.

Cam asta este, pe scurt, povestea investițiilor din județul Botoșani. Nu există prioritizare, nici între localități, nici între investiții în aceeași localitate, se folosesc banii care se primesc de la județ – adică banii guvernului – deoarece bugetul Consiliului Județean se duce, în marea majoritate, pe salarii și funcționare, și se construiește ceva, orice, numai să se facă.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA...

Sfatul unui medic ieșean și miturile legate de mahmureală | Ziarul de Iași

Sfatul unui medic ieșean și miturile legate de mahmureală....

 „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” | Știri Craiova

 „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” este un proiect ce...