Unde lucrează avocatul care a condus fără permis

Data:

Unde lucrează avocatul care a condus fără permis. Anatole Cenușă, un avocat ieșean a fost prins conducând fără permis, după ce a pierdut acest drept în 2019, când a provocat un accident soldat cu rănirea a trei persoane.

Prin contopirea pedepselor primite pentru cele două fapte penale, Anatole Cenușă a primit o condamnare de 11 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Accidentul putea fi evitat

Accidentul în care a fost implicat avocatul Anatole Cenușă s-a petrecut în ianuarie 2019. Avocatul se îndrepta spre Darabani, împreună cu o clientă pe care o reprezenta într-un proces la judecătoria locală.

Într-o curbă, automobilul condus de avocat a derapat, s-a răsucit și a intrat pe contrasens, lovind un autoturism care venea din sens opus.

Citește și Un clujean s-a trezit cu un credit pe care nu l-a făcut

Accidentul s-a soldat cu rănire a trei persoane: clienta avocatului și doi pasageri din cealaltă mașină. Expertiza efectuată atunci a stabilit că accidentul putea fi evitat, dacă viteza automobilului condus de Cenușă ar fi fost mai mică de 116 km/h, viteza acestuia fiind în fapt de peste 130 km/h.

Muncă la căminul de pensionari sau la Spitalul Clinic de Recuperare

Câteva luni mai târziu, pe rolul Curții de Apel Iași se înregistra un nou dosar în care avocatul figurează ca inculpat, de data aceasta pentru  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

A condus fără permis pentru că se afla în fața unei situații de urgență, a explicat Anatole Cenușă pentru Ziarul de Iași.

Citește și Zilele Orașului Botoșani, festival electoral. Vor fi organizate la începutul campaniei pentru alegerile locale

Rămâne în libertate, dar sub supravegherea Serviciului ieșean de Probațiune pe o durată de doi ani și jumătate.

În plus, va trebui să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, fie la Căminul de Pensionari Sfânta Cuvioasă Parascheva, fie în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi.

Articolul integral în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Modernizarea rețelelor de termoficare este în planul Primăriei Oradea,...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...