Se fură codrul în Stâna de Vale. În doar 3 zile, o firmă a expediat peste 200 metri cubi de buşteni de brad tăiaţi ilegal

Data:

Se fură codrul în Stâna de Vale. În doar 3 zile, o firmă a expediat peste 200 metri cubi de buşteni de brad tăiaţi ilegal. O firmă de exploatare lemnoasă din Suceava, cu punct de lucru în Stâna de Vale, a fost prinsă că, luna trecută, în decurs de doar 3 zile, a expediat peste 200 metri cubi de buşteni de brad fără provenienţă legală.

Descoperirea a fost făcută de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din Poliţia Bihor, în timpul unui control realizat cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Oradea la Punctul de lucru din Stâna de Vale al firmei. „În timpul controlului a fost verificată legalitatea expedierii materialului lemnos. Polițiștii au constatat că, în perioada 19-21 februarie, anul curent, societatea respectivă ar fi expediat 214,7 metri cubi de lemn rotund, din specia molid, fără proveniență legală”, se precizează în comunicatul Poliţiei Bihor. 

Citește și România nu mai e pe primul loc în UE la numărul de morți pe șosele

Firma s-a ales cu amendă în valoare de 15.000 de lei şi, totodată, poliţiştii au confiscat contravaloarea celor 214,7 metri cubi de lemn rotund, specia molid, în valoare de 55.607 lei. Compania suceveană, Aida Best Construct, nu este la prima abatere. Aceeaşi firmă, care exploatează partizi concesionaţi în mai multe zone ale Staţiunii Stâna de Vale, a fost prinsă vara trecută de Garda de Mediu Bihor că a distrus o porţiune din Valea Iadului, după ce angajaţii firmei au tras cu utilajele copacii tăiaţi din pădure direct prin albia apei. Pentru abaterea cu pricina, firma a încasat o amendă de 8.000 lei, titrează publicația Bihoreanul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
1 COMENTARIU
  1. ” …doar in 3 zile…”___–__Practic se fura CA IN CODRU, se pare ca acolo este ceva ca STANA FARA CAINI DE PAZA, sau acesti caini, au degenerat in lupi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...