Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Pitești a fost extinsă. Pavilioanele sunt monitorizate video

Data:

În ultimii ani, adresabilitatea către Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Pitești a crescut, acest lucru fiind influențat de factori multipli, printre cei mai importanți numărându-se situația pandemică și cea post-pandemică. Conducerea Spitalului a decis extinderea Secția de Psihiatrie, decizie care s-a și materializat.

De la finalul săptămânii trecute, pavilionul exterior, nou creat, funcționează cu șase paturi organizate în două saloane (un salon pentru bărbați, cu patru paturi, și un salon pentru femei, cu două paturi). Ambele saloane au grupuri sanitare proprii și circuit separat. Pe lângă cele două saloane, în pavilionul exterior există o sală de tratament, un cabinet psihologic și o sală pentru consiliere psihologică.

Citește și: Câinii care au sfâşiat copilul de zece ani aparţin unui director de instituţie publică

Ce afecțiuni sunt tratate aici

Principalele afecțiuni psihiatrice tratate în pavilionul extern sunt: tulburări de dispoziție (pacienți depresivi), tulburări de anxietate (tulburarea de panică, tulburări severe de stres, tulburarea post-traumatică de stres). Aici, pacienții pot beneficia, zilnic, pe lângă terapia medicamentoasă, de consiliere psihologică.

Menționăm că în cadrul Secției de Psihiatrie activează trei medici psihiatri (doi primari și un specialist) și un psiholog clinician. În pavilionul central sunt 55 de paturi, iar în pavilionul exterior șase paturi. Ambele pavilioane sunt dotate cu sistem de monitorizare video”, precizează Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al SJU Argeș.

În ultima perioadă, gradul de ocupare al Secției de Psihiatrie a fost de aproximativ 70%-80%. Primii pacienți au fost cazați în pavilionul exterior, încă din prima zi de funcționare.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ministrul rus de Externe: „Regimul de la Chișinău vrea să anexeze Moldova la România”

Ministrul rus de Externe: „Regimul de la Chișinău vrea...

Cum va “lovi” inteligenţa artificială în angajaţii din Educaţie, Administraţie, Agricultură

Cum va “lovi” inteligenţa artificială în angajaţii din Educaţie,...

Doi focșăneni au descoperit o adevărată comoară cu detectorul de metale – 150 de monede vechi

Doi focșăneni au descoperit o adevărată comoară cu detectorul...