Șeful CJ Prahova ar fi colectat șpăgile prin intermediul surorii sale (Aktual 24)

Data:

Șeful CJ Prahova ar fi colectat șpăgile prin intermediul surorii sale, au precizat surse pentru publicația Aktual 24. Iulian Dumitrescu este suspectat de luare de mită și fals în declarații alături de alte persoane.

Sursele au arătat că mita era încasată de Dumitrescu prin intermediul Angelicai Lambrea, sora sa. DNA ar viza modul de acordare al contractului pentru centură din Mizil.

Dumitrescu este prim-vicepreședinte al PNL.

Cum ar fi colectat șpăgile șeful CJ Prahova

În 2021, președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost înregistrat de procurorii DNA în biroul ministrului Transporturilor de atunci, Cătălin Drulă, în timp ce îi cerea să îi păstreze în funcție pe șefii ARSVON și AFDJ.

Dumitrescu Iulian: Am o întrebare punctuală.
Drula Cătălin: Ia zi!
Dumitrescu Iulian: Să-mi zici cu ARSVOM-ul, dacă … Ce interes ai, dacă mai ni-l lași nouă? E ceva la Constanța …
Drula Cătălin: Da… Băi …
Dumitrescu Iulian: Știu că ai niște jocuri, niște, na, presiuni, sau dacă ai …
(…)
Dumitrescu Iulian: Zi direct, domle, vreau să-l omor, am un interes sau … Deocamdată am interes pentru organizația Constanța io, că să-ți zic mai direct, să-l ții p-ăla.
Drula Cătălin: Și care, aa, adică tu ce părere ai despre omul asta? Sau ce …
Dumitrescu Iulian: El e ok, așa. Celălalt, dinainte …
Drula Cătălin: Manole, nu?
Dumitrescu Iulian: Da. Celălalt dinainte a fost cu niște probleme, sunt niște probleme cu Curtea de Conturi, nu știu dacă știi tu, dar nu e pă mandatul lu asta. Pe mandatul la celălalt, să știi. Adică, dacă poți să mai mi-l lași o perioada sau așa, îmi spui.
(…)
Dumitrescu Iulian: Dacă nu vrei să mi-l schimbi, aaa, dacă vrei să-l vezi sau măcar să verifici sau mai știu io ce …
Drula Cătălin: Da, mă, îți dai seama …
Dumitrescu Iulian: … ține-l în dreptul meu că Huțucă nu te știe și n-are el treaba cu ține, Hutuca de la Constanța.
Drula Cătălin: Te-a întrebat de …
Dumitrescu Iulian: Da, i-am spus lasă că vorbesc io cu ține.
(…)
Drula Cătălin: La ARSVOM, că m-ai întrebat, n-am avut decât asta cu Corpul de Control, pentru că nu știu pe cine să întreb. Dacă știi tu un om bun pe partea asta cu salvare că aici e minat cumva.

Directorul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), Daniel Manole, a fost reținut atunci de procurorii DNA, fiind acuzat de constituirea unui grup organizat, abuz în serviciu și luare de mită. Dosarul vizează achiziția la suprapreț a patru nave, în valoare de 85 de milioane de lei.

Articolul integral, în Aktual24


Șeful CJ Prahova ar fi colectat șpăgile prin intermediul surorii sale

Percheziții DNA la Iulian Dumitrescu efectuate joi de către procurorii DNA. Anchetatorii au mers la domiciliul președintelui CJ Prahova și la membri ai familiei acestuia, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Iulian Dumitrescu este suspectat de luare de mită și fals în declarații alături de alte persoane. Ancehta DNA ar viza modul de acordare a contractului pentru centura din Mizil.

Percheziții DNA la Iulian Dumitrescu. Președintele CJ Prahova ar urma să fie adus la sediul central al Direcției

Iulian Dumitrescu ar urma să fie adus la sediul central al DNA pentru audieri după efectuarea perchezițiilor domiciliare, au precizat pentru G4Media.ro sursele citate.

Percheziția vizează și reședința din cartierul de lux Stejarii din nordul Capitalei, în care Dumitrescu ar avea un apartament de 800 de mp, pentru care ar plăti o chirie lunară de 6.000 de euro. Conform informațiilor G4Media, soția lui Iulian Dumitrescu conduce un Lamborghini Urus de 250.000 de dolari.

Conform informațiilor G4Media, percheziții au loc și la locuința surorii lui Iulian Dumitrescu, prin intermediul căreia s-ar fi luat mita.

Citește și: Percheziții DNA la președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, și la rude ale acestuia. Procurorii descind la un apartament de 800 de mp dintr-un cartier de lux, pentru care liberalul ar plăti 6.000 de euro chirie lunară (surse) – PRESShub

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO Facebook

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca Județeană | Info Sud-Est

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca...