Șeful interimar de la „Investigații Criminale” Brăila: INAPT PSIHOLOGIC

Data:

Verdict final în cazul comisarului de poliție Marian Merlan (foto), ofițerul care conduce prin împuternicire Serviciul de Investigații Criminale – cea mai importantă structură din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Ofițerul picase testarea psihologică care precedă concursul pentru ocuparea funcției, însă a fost nemulțumit de decizie și a formulat contestație.

Astfel, Comisia de soluționare a contestațiilor din cadrul Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne a respins contestația ca fiind „neîntemeiată”.

Șeful interimar al SIC a fost declarat „inapt psihologic” în cadrul procedurii pentru a deveni șef „plin” al structurii IPJ. Merlan a fost singurul candidat înscris la concursul care urma să aibă loc pe 17 ianuarie 2023.

Testarea psihologică s-a desfășurat pe 19 decembrie, la București, la Centrul de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne. Rezultatul contestat a fost publicat pe 29 decembrie.

Pentru a putea participa la concurs, ofițerul trebuia să fie declarat „apt medical” și „apt” la evaluarea psihologică, obținând un calificativ favorabil doar la primul test. 

Totuși, comisarul de poliție Marian Merlan rămâne în fruntea Serviciului de Investigații Criminale ca „împuternicit” – structura care are în „atribuții” cei mai periculoși infractori din județul Brăila – în condițiile în care a dorit să ocupe acest fotoliu prin concurs, scrie DeBrăila.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...