Șeful Parlamentului Slovaciei: Viktor Orbán se pregătește să rupă în bucăți Slovacia cu ajutorul lui Putin

Data:

Președintele Parlamentului Slovaciei, Boris Kollar, a afirmat că premierul Ungariei, Viktor Orbán, plănuiește să rupă în bucăți Slovacia și să redeseneze granițele acestei țări, cu ajutorul lui Vladimir Putin – relatează index.hu, citând portalul de știri slovac Ma7 .

Într-o dezbatere televizată duminică la prânz, Boris Kollar a spus că agresiunea rusă în Ucraina ar putea rearanja sistemul european de pace în așa măsură încât Viktor Orbán să-l „folosească” pentru a parcela Slovacia.

Politicianul slovac consideră că amenințarea Ungariei este una serioasă, în contextul în care politicenii maghiari din conducerea țării vorbesc despre „Ungaria Mare”, fac planuri să cumpăre imobile în teritoriile comunităților maghiare din Slovacia și continuă să împartă pașapoarte. „Nu este o glumă!”, a ținut să spună Boris Kollar.

El a întărit afirmația că  subminarea sistemului internațional de către ruși reprezintă o amenințare și pentru suveranitatea Slovaciei și că Viktor Orbán vrea să profite de această situație în timp.

Anterior, index.hu a mai relatat faptul că liderii politici din Slovacia s-au plâns de faptul că au aflat doar din presă că guvernul maghiar a cumpărat clădiri în Košice, înființând un fond prin intermediul căruia să poată achiziționa teren agricol în țările vecine.

Ca răspuns la știrile guvernului ungar cu privire la achiziționarea de bunuri imobiliare, legislația care reglementează achiziționarea de imobile de către străini în Slovacia a fost modificată.

Guvernul Ungariei a anunțat ulterior că renunță la planul de a cumpăra teren în Slovacia, după ce slovacii au protestat. Ministrul maghiar de externe și economie, Péter Szijjártó, a fost cel care a transmis că guvernul maghiar și-a revocat decizia de a cumpăra terenuri în țările învecinate, titrează G4MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce vor femeile de la România. Un studiu despre interesele și prioritățile acestora

Ce vor femeile de la România. Nevoile și interesele...

Iulia Navalnîia în Parlamentul European „Dacă vreți să-l învingeți pe Putin, luptați împotriva bandei sale criminale”

Iulia Navalnîia în Parlamentul European (PE) a îndemnat autoritățile...

Restaurante celebre, închise temporar de Protecția Consumatorului, în Petroșani

Restaurante celebre, închise temporar de Protecția Consumatorului, în Petroșani....