Șeful Poliției de Frontieră va fi schimbat din funcție după ce Cătălin Cherecheș a trecut granița fraudulos

Data:

Șeful Poliției de Frontieră va fi schimbat din funcție după ce Cătălin Cherecheș a trecut granița fraudulos. Polițistul care l-a verificat pe primarul din Baia Mare înainte să treacă frontiera este cercetat de o comisie disciplinară conform unor surse. Decizia ar urma să fie luată de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare care a fost condamnat vineri la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, ar fi fugit din țară prin Vama Petea, unde ar fi folosit un act de identitate al unui verișor.

Cherecheș ar fi fost la sediul Primăriei în jur de ora 4 dimineața. De acolo, a fost luat de o mașină și dus în Satu Mare, de unde a plecat și a trecut granița în Ungaria cu puțin timp înainte de ora 8,00, prin Vama Petea.

Citește și Avocatul lui Cătălin Cherecheș îi transmite primarului să se predea

Sursele citate afirmă că primarul a trecut granița folosind un act de identitate al unui verișor din partea mamei.

Polițistul care a verificat actele a declarat că a crezut că persoana care s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei era cea din documentul de identitate prezentat. Șoferul care l-a transportat pe Cherecheș a declarat, la rândul său, că nu a avut nicio implicare și că a jucat doar rolul de taximetrist.

Cătălin Cherecheş a ieşit din ţară deşi avea interdicţie 

Vineri seara, Tribunalul Cluj a emis mandat european de arestare pe numele lui Cărălin Cherecheș după ce acesta nu a fost găsit de polițiști la domiciliul său.

Cătălin Cherecheș era sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, ceea ce înseamnă că era dat în consemn la toate frontierele țării. Mai mult, el trebuia să se prezinte la secția de poliție de două ori pe săptămână, ultima dată mergând luni, 20 noiembrie.

Citește și: Cătălin Cherecheş a fugit din ţară folosind actul de identitate al unei rude

Primarul din Baia Mare a fost condamnat vineri la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Totodată, Curtea de Apel Cluj i-a majorat de la 4 la 5 ani pedeapsa complementară de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar.

Mai multe aflați din Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related