Șeful secției Cardiologie a Spitalului Județean din Deva, schimbat din funcție

Data:

Șeful secției Cardiologie a Spitalului Județean din Deva, medicul Constantin Blaj, a fost schimbat din funcție. Cardiologia de la Spitalul Județean va fi condusă de doctorul Cătălin Popa, cel mai tânăr membru al echipei medicale.

Conducerea spitalului din Deva a decis schimbarea din funcție a medicului acuzat de malpraxis de o pacientă.

În urma verificărilor efectuate de o echipă constituită la nivelul unității medicale s-a constatat că doctorul Constantin Blaj a încălcat contractul de management / administrare.

Astfel, acesta avea obligația să anunțte conducerea spitalului despre orice situație creată, generată, apărută în timpul actului medical și nu numai.

Aspect pe care medicul l-a ignorat după ce o pacientă a medicului a acuzat abateri grave ale acestuia și ale echipei medicale.

Mai mult, medicul a gestionat defectuos întreaga situație, inclusiv decizia asistentei care i-a administrat greșit antibiotic unei paciente alergice.

Continuarea în Gazeta de Dimineață

Citește și: Magnatul Puiu Popovici a anulat în instanță două hotărâri de guvern vechi de un sfert de secol, care-i dădeau bătăi de cap în dosarul „Băneasa”

O femeie acuză că a fost dusă la morgă deși nu murise

O femeie de 65 de ani din județul Hunedoara acuză doi medici de la Spitalul Județean din Deva de malpraxis. Mai mult, femeia spune că s-a trezit la morgă alături de alți morți depuși acolo. Susana Ursache susține totodată că a primit bani pentru a uita neplăcutul incident.

Conducerea spitalului a demarat o anchetă internă solicitată de președintele Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu Nistor a declarat pentru Gazeta de dimineață că va sesiza și Colegiul Medicilor.

Susana Ursache susține că a ajuns la spital într-o zi de duminică, 3 iulie 2022, după ce zilele trecute fusese și la cabinetul privat al medicului cardiolog Constantin Blaj, dar și la spitalul din Hunedoara. A fost internată de medicul Diana Stoica, medic cardiolog de gardă în acea zi.

În jurul orei 16, povestește femeia, o asistentă de pe secția Cardiologie a venit cu tratamentul, respectiv să-i facă o injecție.

Acesta este momentul care a declanșat întreaga degringoladă medicală.

”I-am spus asistentei să nu-mi facă antibiotic că sunt alergică. Mi-a spus: ”Care-i problema ta?”, Iar o femeie de serviciu mi-a tras mâna și mi-au făcut injecția. Nu au ajuns decât până pe hol și mie mi s-a pus un nod în gât și am simțit că mi-a pocnit ceva în burtă”, explică femeia.

Medicul de gardă este cel care a auzit-o și a intervenit. Femeia a fost resuscitată și transportată la Terapie Intensivă unde a și stat, în comă, circa două săptămâni, spune ea.

Citește și: Cele mai citite articole din PRESShub, în 2023

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: gddhd.ro)

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Modernizarea rețelelor de termoficare este în planul Primăriei Oradea,...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...