Primăria va ridica mai multe blocuri sociale chiar lângă „coşmarul rutier” al Iaşului

Data:

Primăria va ridica mai multe blocuri sociale în apropierea intersecţiei Bucium – Trei Fântâni. Municipalitatea a început deja demersurile în acest sens, şi va comanda realizarea unui plan urbanistic zonal (PUZ). „Sunt foarte multe cereri de locuinţe”, explică decizia oficialii instituţiei.

În prezent, Primăria are în derulare un proiect similar în zona Grădinari: în 2018 au început lucrările pentru amenajarea a 72 de apartamente (2 blocuri), investiţie care nu a fost finalizată nici până în prezent. În schimb, municipalitatea are în desfăşurare o licitaţie, tot pentru zona Grădinari, care vizează construirea a încă 7 blocuri (188 apartamente), finanţarea fiind asigurată prin intermediul PNRR.

Ansamblul de noi blocuri este propus pe strada Trei Fântâni

Noile planuri pentru ridicarea de blocuri sociale presupun investiţii pe strada Trei Fântâni (cea care face legătura între şoseaua Bucium şi şoseaua Tomeşti, la barieră), la mai puţin de un kilometru distanţă de una dintre cele mai problematice intersecţii din oraş (Bucium – Poitiers – Trei Fântâni). În această zonă, Primăria are în proprietate un teren cu o suprafaţă de 5,1 hectare.

Potrivit verificărilor „Ziarul de Iaşi”, terenul a fost inclus în domeniul public printr-o hotărâre care datează din anul 2016. Ulterior, Primăria a făcut demesuri pentru intabularea suprafeţei şi a reuşit acest lucru în noiembrie 2021. „PUZ – construire ansamblu de locuinţe colective şi funcţiuni complementare”, este obiectul certificatului de urbanism 2289/2023, emis recent de Primăria Iaşi. Terenul are o valoare de inventar de 11,6 milioane lei.

„Sunt foarte multe cereri de locuinţe sociale şi s-a luat decizia de a demara un astfel de proiect. O parte din teren va fi preluat de ANL”, ne-a declarat Cristina Bălan, director al Direcţiei Fond Locativ a Primăriei.

Citește și: Reținere greșită în cazul omului de afaceri Kreiner. Adevărații criminali, de negăsit

Circulaţie deficitară în zonă

Zona Bucium – Poitiers – Trei Fântâni este binecunoscută ieşenilor pentru desele ambuteiaje, cozi întinse şi timpi mari de aşteptare în trafic. Soluţii de fluidizare sunt în zonă, dar proiectele propuse de Primărie sau de societatea civilă stagnează la nivel de idei sau studii.

Cele mai avansate proiecte vizează modernizarea şos. Bucium şi a pasajului Socola, în cazul cărora au fost semnate contractele de lucrări şi au început, timid, unele intervenţii. Aceste proiecte presupun şi crearea de benzi suplimentare de circulaţie.

Continuare în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related