Senatul a adoptat tacit un proiect de lege anti-LGBT depus de șapte parlamentari UDMR și similar celui din Ungaria lui Viktor Orban

Data:

Termenul de adoptare tacită s-a împlinit la data de 27.04.2022. Proiectul merge la Camera Deputaților care este decizională.

Inițiatorii susțin, în expunerea de motive, că „în societățile țărilor din vestul Europei asistăm în zilele noastre la un asalt al unor noi ideologii, precum teoria genului, ce pun în pericol valorile tradiționale, bazate pe creștinism, și însuși nucleul de bază al societății, familia creștină”.

În viziunea lor copiii sunt categoria cea mai vulnerabilă, iar acest lucru poate fi „diminuat cu ajutorul legislației prin definirea cât mai exactă a identității copiilor la naștere și asigurarea păstrării acestei identități până la împlinirea vârstei de 18 ani și dobândirea capacității depline de exercițiu”.

Proiectul vizează modificarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Potrivit inițiativei, sexul este element al identității la naștere și se stabilește de medicul care a asistat la naștere, neputând fi decât masculin sau feminin.

De asemenea, inițiatorii propun ca părinții să poată refuza, în scris, participarea copiilor la orele de educație pentru sănătate sexuală.

Cei șapte parlamentari UDMR propun, totodată introducerea în lege a protecției față de difuzarea prin orice mijloace a conținutului privind „devierea de la sexul stabilit la naștere” și popularizarea homosexualității”, titrează HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu în...

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea...

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD...