GALAȚI – Șeful de la Protecția Consumatorului, amenințat la locul de muncă, în urma controalelor efectuate

Data:

spot_img

În urma controalelor de marți, 26 aprilie, de la terasele gălățene, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului (CRPC) Galați, comisarul-șef Sorin Susanu, a primit, miercuri dimineață, amenințări din partea reprezentanților agentului economic sancționat inclusiv cu oprirea activității.

”Nu mă voi lăsa intimidat de astfel de persoane și vom avea aceeași abordare fermă de fiecare dată când situația o va impune”, a declarat același Sorin Susanu, adăugând că a fost ultragiat în propriul birou, considerând această acțiune ca fiind ”una cel puțin atipică și total ilegală”.

Contact telefonic de cotidianul nostru, miercuri, după amiază, șeful Regionalei Protecției Consumatorului ne-a declarat că în zilele următoare va fi detașat în stațiunea constănțeană Eforie. El a precizat că de acest lucru putea fi încunoștiințat telefonic, sau prin sistem videoconferință de conducerea ANPC, fără să fie nevoie să ajungă la București, dar cu toate acestea a fost chemat la sediul central. 

În plus, Sorin Susanu a lămurit și faptul că identitatea agenților economici sancționați nu poate fi făcută publică, atâta vreme cât aceștia pot contesta în instanță măsurile dispuse și pot invoca, totodată, prejudicierea imaginii companiei.

Precizăm că nu este pentru prima oară când anunțurile în presă referitoare la nereguli constatate la agenți economici neprecizați sunt întâmpinate cu foarte mare ostilitate de public, oamenii acuzând inclusiv presa că încearcă să ascundă neregulile și să-i protejeze pe cei care încalcă legea. Evident, nu avem nicio legătură cu cei amendați sau cărora li se suspendă activitatea, iar protecția li se acordă, așa cum a precizat comisarul-șef al CRPC, de către lege. Dar, indiferent cine ar fi aceștia, este inadmisibil să facă asemenea presiuni, evident, ilegale, asupra unui reprezentant al autorităților statului, aflat în slujba siguranței noastre, a tuturor, titrează VIAȚA LIBERĂ.

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Asistenții maternali vor trebui să aibă vârsta minimă de 21 de ani. Proiect de lege

Asistenții maternali nu vor mai putea primi copii în...

Judecătorul fascinat de numele șefului CSM se pensionează a doua oară

Judecătorul Florin Vădeanu de la Judecătoria Agnita cere, din...