Sentință halucinantă în dosarul angajării abuzive a activistului liberal Andrei Rîznic

Data:

Sentință halucinantă în dosarul în care sunt vizați trei dintre cei patru șefi ai Administrației Bazinale de Apă Siret, implicați într-o adevărată morișcă a corupției. Nici unul nu a fost pedepsiți penal. Procurorii DNA Bacău au arătat de-a fir a păr mecanismele prin care au fost trucate numirile pe două posturi de șef. Însă, în primă instanță, judecătorii Tribunalului Bacău i-au achitat pe inculpați.

Într-unul dintre cazuri, legea a fost siluită pentru ca pășcăneanul Andrei Rîznic, fost vice al filialei locale PNL, un obedient susținător al lui Costel Alexe, să ajungă șef al Sistemului Hidrotehnic Independent Paşcani. Fără studii de specialitate, fără vechime, fără experiență. Doar carnetul de partid.

Deși șefi din trei instituții s-au dat peste cap să-i netezească drumul lui Rîznic, judecătorii Tribunalului Bacău au ajuns la o concluzie incredibilă: „Instanţa constatǎ cǎ faptele existǎ, constituie infracţiuni şi NU au fost săvârşite cu forma de vinovăţie de inculpaţi dincolo de orice îndoială rezonabilă”.

Citește și: O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori nu le consideră relevante, alții nu vor să comenteze

Sentință halucinantă. Ce a decis instanța pentru al patrulea inculpat

Și a dispus achitarea în cazul celor trei. Al patrulea, care încheiase anterior un acord de recunoaștere cu DNA, a primit o condamnare de 2 ani, 7 luni și 10 zile închisoare, cu suspendarea executării pedepsei.

Speța e cunoscută din 2020. Andrei Rîznic, un anonim din Pașcani, cu studii economice la un butic universitar din Iași, a fost angajat în primăvara anului 2020 ca administrator public la Primăria Ciortești. În doar câteva zile, a fost detașat la Administrația Bazinală de Apă Siret și pus în fruntea Sistemului Hidrotehnic Independent Paşcani, oraș în care domiciliază.

Citește și: Marian Neacșu despre înființarea de noi posturi în Guvern: Să îmi faceți un cadou de Sfântul Nicolae | AUDIO

Pe Rîznic nu-l recomandau nici studiile, nici vechimea și nici experiența. S-au modificat posturi, s-au făcut artificii pentru ca el să acceadă în această poziție. DNA a instrumentat dosarul, l-a trimis în judecată, dar judecătorii de la Bacău, Tribunalul fiind prima instanță sesizată, l-au achitat.

Continuarea în Reporteris.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro la Oradea | Bihoreanul

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro...

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...