Cum a crescut un antreprenor ieșean de la zero afaceri de milioane de euro pe 4 continente

Data:

Cum a crescut un antreprenor ieșean, creatorul Digitail, să facă cel mai de succes startup fondat în Iaşi: a construit cu o „mentalitate de bunici din România”, după cum a mărturisit Sebastian Gabor, în cadrul Interviurilor Ziarul de Iaşi.

În cei şase ani de la înfiinţare, compania sa şi a partenerei sale, Ruxandra Pui, a ajuns pe patru continente, iar angajaţii săi din diverse ţări îşi programează şedinţele în funcţie de fusul orar.

Rând pe rând, Digitail a obţinut finanţări de 50.000 de euro, 220.000 de euro, 2,5 milioane de euro şi, la începutul acestui an, 11 milioane de euro. Par recorduri greu de egalat, dar Sebastian Gabor se declară convins că un antreprenor care ar vrea să-i calce pe urme are şanse mari să-l depăşească.

Cum a crescut un antreprenor ieșean și ce înseamnă „mentalitate de bunici”

Când se referă la „mentalitate de bunici din România”, Sebi râde şi argumentează: „am făcut aşa cum zic bunicii români, «aveţi grijă unul de altul, că numai pe voi vă aveţi»“.

Loialitatea e una dintre valorile pe care Sebastian şi Ruxandra au impus-o în Digitail şi care transpare din tot ce povesteşte. Ruxandra i-a fost alături atunci când, în căutarea ideii care avea să ducă spre apariţia Digitail, a trecut printr-o perioadă de depresie.

Citește și: O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori nu le consideră relevante, alții nu vor să comenteze

„Mă uitam tot timpul pe TechCrunch (n.r. – o platforma web care se descrie ca “o proprietate media tehnologică de vârf, dedicată profilării obsesive a startup-urilor, revizuirii noilor produse Internet şi ştirilor tehnologice de ultimă oră”), vedeam toate, toate start-up-urile deja, parcă erau pornite, ideile toate erau făcute.

Pentru că, atunci când citeşti pe TechCrunch, vezi doar partea de marketing. Vezi ce ar vrea ei să se întâmple, nu neapărat ce se întâmplă în realitate.

Citește și: Marian Neacșu despre înființarea de noi posturi în Guvern: Să îmi faceți un cadou de Sfântul Nicolae | AUDIO

Ajunsesem în spirala asta, în care, dacă totul e rezolvat, atunci nu mai e nimic făcut în viaţă. Am intrat pur şi simplu într-o depresie de 3-5 luni, în care nu mai aveam chef de nimic. Rux îmi spunea să fac măcar ceva sport. Şi, într-un final, am început să dezbatem idei”.

Absolvent al liceului Negruzzi, Sebastian Gabor a urmat o facultate de Administrarea Afacerilor în Barcelona. Apoi s-a lansat în mai multe proiecte. Cu unul a ajuns rapid să aibă 30 de angajaţi, cu altul a câştigat în două săptămâni 200.000 de utilizatori.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost inaugurată | Monitorul de Cluj

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost...

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași, pentru...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...