Site-uri și conturi false pentru propagandă și conspirație. Cât a cheltuit AUR pentru promovare | Context

Data:

spot_img

Site-uri și conturi false pentru propagandă și conspirație. Cât a cheltuit AUR pentru promovare și răspândirea extremismului.

Aproape 70 de mii de euro au fost cheltuiți în ultimele trei luni printr-un sistem online  de  promovare a partidului extremist AUR și diverse dezinformări.

Citește și: Am fost în aceeași încăpere cu 15 membri AUR. Și m-am îngrozit

Nu sunt site-urile și paginile oficiale ale partidului, ci o rețea online de site-uri care mimează portalurile de știri, pe care sunt publicate textele de propagandă sau dezinformările AUR.

O rețea de 22 de site-uri deghizate în portaluri de știri

Pagini de Facebook preiau și amplifică mesajele prin mecanismul social media în care poți plăti ca postările să ajungă la un număr cât mai mare de utilizatori. 

O rețea de 22 de site-uri deghizate în portaluri de știri diseminează mesaje extremiste, dezinformări și teorii ale conspirației susținute de membrii partidului AUR.

Citește și: George Simion a xeroxat mii de semnături false, îl acuză procurorii

Paginile de Facebook conexate cu site-urile le amplifică și le promovează prin reclame plătite. În paralel, pagina de Facebook a formațiunii politice și cea a lui George Simion investesc sume considerabile în reclame pe platformă.

Pagina AUR a cheltuit aproape 50 de mii de euro în perioada 6 martie – 3 iunie 2024, iar reclamele plătite de pe pagina lui Simion din aceeași perioadă de timp însumează 19 mii de euro.

Aproape 70 de mii de euro pentru promovarea extremismului

Suma plătită către Facebook din 6 martie până la 3 iunie, aproape 70 de mii de euro, pentru promovarea extremiștilor AUR depășește cu mult banii cheltuiți în total, anul trecut, când 19 dintre aceste pagini au rulat reclame în valoare de aproximativ 15,4 mii de euro, potrivit unei analize Misreport. 

Citește și: Unde l-a ascuns Ciolacu pe Simion?

Compania Dgi Multimedia Design SRL deține domeniile a 10 din totalul de 22 de site-uri identificate, care fac propagandă AUR.

Firma a fost înființată în noiembrie 2019 de Doina Grosu, care, conform Registrului Comerțului, este asociat unic și administrator. Grosu e o cunoștință mai veche a lui George Simion, liderul AUR.

Originară din Republica Moldova, a coordonat pe plan local, în Iași, organizația unionistă Acţiunea 2012 înființată de Simion. 

Continuarea în Context

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: context.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Gică Craioveanu a fost prins conducând cu permisul suspendat | Argeșul Online

Fostul fotbalist Gică Craioveanu a fost prins conducând cu...

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden. Constantin Dan Cazacu...

Software-ul controversat folosit de Simion în campania sa propagandistică | Aktual24

Software-ul controversat folosit de Simion în campania sa propagandistică...