Politician pro-rus ales președinte la Bratislava

Data:

Politician pro-rus ales președinte la Bratislava, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, ce s-a desfășurat în acest final de săptămână.

Populiștii slovaci și-au ales un nou om forte la președinția țării. Turul al doilea al alegerilor prezidențiale din această țară s-a desfășurat sâmbătă, 6 aprilie. 

Cine este Peter Pellegrini, noul președinte?

Peter Pellegrini a învins cu peste 53% din sufragii. El este un fost premier, susținut în acest scrutin de actualul prim-ministru slovac, un pro-rus, Robert Fico.

Citește și De ce prinde propaganda rusă în Africa

„Eu, a spus Pellegrini în prima sa luare de poziție ca președinte ales, doresc să fiu un președinte care apără interesele naționale ale Slovaciei”, potrivit Curierul Național.

În vârstă de 48 de ani, el a făcut parte din parlamentul slovac. În perioada campaniei electorale, s-a demarcat prin pozițiile sale distonante privind războiul din Ucraina.

Politician pro-rus ales președinte. Ce afirmă

„Scena politică slovacă, a spus el, este divizată între cei care sunt în favoarea continuării cu orice preț a războiului și cei care cer începerea negocierilor de pace. Eu aparțin acestei a doua categorii”.

Citește și Cine este mai bine văzut ca președinte al României între Ciucă și Ciolacu. Unde se află Drulă. Ce șanse are Geoană

Alianța guvernamentală a premierului Robert Fico, din care face parte și partidul noului președinte, a contribuit la întreruperea ajutorului militar furnizat de Slovacia Kievului.

Asta este acum întrebarea analiștilor politici europeni. Potrivit specialiștilor, acest stat din Europa centrală, membru al Uniunii Europene și al NATO, cu o populație de 5,4 milioane de locuitori, poate deveni un stat mai critic la adresa strategiei europene față de conflictul din Ucraina.

Continuarea în Curierul Național

Victoria președintelui pro-rus, Peter Pellegrini, pune sub semnul întrebării viitoarea poziționare a Slovaciei în politica sa externă. Asistăm la apariția unui nou „bloc” filorus în interiorul alianței (NATO), dar și al Comunității Europene, care aplică modelul Orban?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: curierulnational.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Republica Moldova și UE semnează un pact de securitate. Reacția Rusiei

Republica Moldova și UE semnează un pact de securitate....

Ce ar însemna pentru NATO revenirea lui Trump la Casa Albă | Curierul Național

Ce ar însemna pentru NATO revenirea lui Trump la...

Exodul masiv al tinerilor și consecințele asupra economiei. Exemplul portughez | Aktual24

Exodul masiv al tinerilor și consecințele asupra economiei. Exemplul...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...