Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Data:

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului Geologic al României şi Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) se află, sâmbătă, la Slănic, unde strada 23 August s-a surpat formând un crater cu o adâncime de circa doi metri, au precizat, pentru Agerpres, surse locale.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat sâmbătă că, în urma măsurătorilor efectuate de către operatorul atestat, s-a constatat că nu există diferențe în ceea ce privește tasarea terenului față de măsurătorile precedente.

„Monitorizarea și măsurătorile vor continua. De asemenea, evenimentul este monitorizat cu atenție la nivel central, iar echipe operative ale IGSU, Poliției Române și Jandarmeriei Române sunt prezente la fața locului pentru gestionarea optimă a situației, beneficiind de sprijinul Instituției Prefectului – Județul Prahova și al autorităților publice locale”, a transmis DSU.

Citește și: O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi pe „marja de apreciere recunoscută statelor”. Anchetată de Inspecția Judiciară

Stradă surpată în Slănic Prahova. Ce s-a întâmplat

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, joi dimineaţă, pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri, astfel că autorităţile au decis evacuarea localnicilor din zonă.

Terenul în zona afectată de surpare din Slănic Prahova s-a tasat cu încă 20 de centimetri, potrivit măsurătorilor efectuate vineri dimineaţa de personalul specializat contractat de Primăria Slănic, a informat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

„Menţionăm că până la acest moment, 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate, iar prin grija administraţiei publice locale, două familii au fost adăpostite la operatorii economici de pe raza localităţii”, a mai transmis vineri DSU.

Citește și: Cele mai bune locuri pentru vacanța de Paște și 1 Mai, în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa fotografiilor: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Savantul din România cu șanse la Nobel. Este fizician

Savantul din România cu mari șanse la câștigarea Premiului...