Studenții UMF Iași nu mai vor să fie chirurgi. Cine ne va opera peste 20 de ani?

Data:

Rezidenţii încep să se ferească de domeniul chirurgiei generale, se retrag înspre specializări mai bănoase, dar mai uşoare şi mai lipsite de riscuri.

Iar la supra-specializări precum neurochirurgia suntem deja într-un trend generalizat în anii anteriori: întotdeauna rezidenţii cu cele mai mici note sunt cei care aleg neurochirurgia, potrivit Ziarului de Iași.

Medicii spun că încă nu are de suferit calitatea celor care se specializează în acest profil, dar ridică unele semne de întrebare despre viitor.

Într-un interviu acordat „Ziarului de Iaşi” pe subiectul operaţiilor ratate şi a riscurilor acestora, chirurgul Eugen Târcoveanu a atins şi subiectul condiţiei chirurgului de astăzi din România.

Acesta a explicat că tipologia pacienţilor s-a modificat fundamental în ultimii 50 de ani. Atunci, vârsta medie a bolnavilor operaţi era de 45 de ani, astăzi este de 75, cu multiple co-morbidităţi, în special remarcându-se creşterea bolilor cardiovasculare.

Continuarea, în ziaruldeiasi.ro!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Orașul care îmbracă haine de sărbătoare: 105 ani de la eliberare

Orașul care îmbracă haine de sărbătoare: 105 ani de...

Post TV european achiziționat de entități apropiate lui Viktor Orban

Post TV european achiziționat de entități apropiate lui Viktor...

Anchetă: suspiciuni de corupție în rândul eurodeputaților

Anchetă: suspiciuni de corupție în rândul eurodeputaților, implicată în...

Orădeanul care ține în viață arta vitraliilor

Orădeanul care ține în viață arta vitraliilor și a...