Summitul din Elveția. Discuții și state participante

Data:

spot_img

Summitul din Elveția. Discuții și state participante. În acest sfârșit de săptămână, marile puteri încearcă găsirea unor soluții cu privire la chestiunea reprezentată de războiul din Ucraina.

Liderii mondiali se vor alătura preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la un summit în acest weekend pentru a explora modalităţi de a pune capăt celui mai sângeros conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, însă Rusia nu este invitată, iar evenimentul nu va reuşi să atingă obiectivul Kievului de a izola Moscova.

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Vicepreşedintele american Kamala Harris, preşedintele francez Emmanuel Macron şi liderii Germaniei, Italiei, Marii Britanii, Canadei şi Japoniei se numără printre cei care vor participa la reuniunea din 15-16 iunie, care va avea loc în staţiunea elveţiană Buergenstock, situată în vârf de munte, potrivit Reuters.

India, care a ajutat Moscova să supravieţuiască şocului sancţiunilor economice, este aşteptată să trimită o delegaţie. Turcia şi Ungaria, care întreţin în mod similar legături cordiale cu Rusia, vor fi reprezentate de miniştrii lor de externe.

China nu participă la summit

Dar, în ciuda lunilor de lobby intens din partea Ucrainei şi a Elveţiei, alte ţări nu vor fi prezente, în special China, un consumator cheie de petrol rusesc şi furnizor de bunuri care ajută Moscova să îşi menţină baza de producţie.

„Aceasta reuniune este deja un rezultat”, a declarat marţi Zelenski la Berlin, recunoscând în acelaşi timp provocarea de a menţine sprijinul internaţional pe măsură ce războiul a intrat deja în cel de-al treilea an. Nouăzeci şi două de ţări şi opt organizaţii vor participa, a precizat Elveţia.

Citește și: Românca închisă în China se stinge în indiferența autorităților române. „Cum să rămâi indiferent știind că i-au căzut dinții din gură din pricina inaniției?”

Organizatorii care pregătesc o declaraţie comună au luptat pentru a găsi un echilibru între condamnarea acţiunilor Rusiei şi asigurarea unui număr cât mai mare de participanţi, spun diplomaţii.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: epochtimes-romania.com)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related