Corespondentul CNN în Cuba, la bordul navei ruse Amiral Gorskov: „Marinarii vorbeau mai mult engleza decât spaniola” | Aktual24

Data:

Corespondentul CNN în Cuba, Patrick Oppmann, a avut ocazia sa viziteze fregata rusă Amiral Gorskov care a ancorat zilele trecute în Cuba. El a descris într-un amplu material publicat pe site-ul CNN această experiență.

În doisprezece ani de viață în Cuba, am așteptat la tot felul de cozi. Cozi pentru a cumpăra mâncare, cozi pentru a plăti facturi, cozi doar pentru că oamenii stăteau la coadă pentru ceva ce poate merita să stea la coadă.

Citește și: Fiul miliardarului maghiar Mészáros Lőrinc, cel mai bogat om de afaceri din Ungaria, accidentat la un raliu din Bihor

Dar acum mă aflam la coadă pentru ceva neașteptat: pentru a urca la bordul unei nave de război rusești ancorate în portul Havana.

Gorskov este una dintre cele mai moderne nave din flota rusă

Când un diplomat rus mi-a spus că, începând de joi, fregata Amiral Gorskov va oferi tururi pentru public timp de trei zile, am fost oarecum sceptic.

Gorskov este una dintre cele mai moderne nave din flota rusă, capabilă să lanseze rachete hipersonice care se deplasează cu peste 10.000 de kilometri pe oră. Mi-a fost greu să îmi imaginez că această navă prețioasă a președintelui Vladimir Putin va fi deschisă pentru a fi văzuta de oricine.

Citește și: Autoritățile germane au blocat un nou set de sancțiuni la adresa Rusiei

Când nava Gorskov a sosit miercuri în Cuba, a tras un salut asurzitor de 21 de focuri de armă. Cubanezii au răspuns cu focuri de tun de la o fortăreață din secolul al XVIII-lea care domină portul și pe care spaniolii o construiseră pentru a proteja orașul de pirați, arată corespondentul CNN în Cuba.

Împreună cu fregata au sosit un remorcher de salvare, o navă de alimentare cu combustibil și Kazan, un submarin cu propulsie nucleară.

Ministerul cubanez al Apărării a declarat că niciuna dintre nave nu transportă arme nucleare și că acestea nu reprezintă „o amenințare pentru regiune”, referindu-se în mod clar la SUA, vecinul Cubei aflat la 90 de mile la nord.

Continuare, în Aktual24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: aktual24.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related