TAB-uri pentru Armata României, produse la Brăila

Data:

La Brăila ar urma să fie produse transportoare amfibii blindate (TAB-uri) pentru Armata României. Anunțul a fost făcut de Costică Mustață, managing di­rector al grupului din industria grea Uzinsider, care deține Promex – compania brăileană arhicunoscută pentru construcţia de utilaje.

Mustață a precizat, în cadrul emisiunii online Ziarul Financiar Live, faptul că, în prezent, la Promex Brăila sunt produse excavatoare personalizate, care costă între 130.000 şi 500.000 de euro, dar și pontoane folosite pentru traversarea apelor curgătoare.

Citește și: Ciolacu, frăția politică și azilele groazei

„Grupul Uzinsider a semnat deja cu Romarm, respectiv cu Uzina Automecanică Moreni (n.r. singurul loc din România unde se produc TAB-uri), o înţelegere astfel încât împreună să putem realiza transportoare blindate. Diferenţa din­tre un excavator şi un transportor blindat nu este foarte mare, sunt pro­duse similare într-un fel. Ca atare, noi deţinând know-how, tehnologie, forţa de mun­că şi echipamentele necesare, îm­preu­nă cu cei care deţin proprietatea intelectuală a acestor echipamente, putem realiza în ţară acest produs”, a declarat șeful grupului Uzinsider la ZF Live.

Continuare în De Brăila!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: debraila.ro)

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related