Tanti Olga face pâine la ţest, în Piaţa Producătorilor Olteni din Slatina. Oamenii aşteaptă ore bune după deliciosul produs tradiţional

Data:

Tanti Olga din Fălcoiu este senzaţia Pieţei Producătorilor Olteni, care se desfăşoară în fiecare duminică la Consiliul Judeţean Olt. Pâinea pregătită la ţest este cel mai solicitat produs din piaţă.

Cel mai căutat produs la Piața Producătorilor Olteni a Consiliului Județean Olt, pentru care clienții s-au arătat dispuși să aștepte chiar ore bune, este pâinea caldă. Nu orice fel de pâine, ci coaptă în țest, cuptorul mobil al oltenilor.

Tanti Olga este de departe producătorul cu cei mai mulți clienți. Nu poate veni în fiecare weekend, pentru că atunci când îi vin acasă nepoții nu poate onora invitația organizatorilor. Când însă reușește să ajungă, își instalează țesturile dis-de-dimineață și se pune pe treabă.

Citește și: FOTO Cum arată catedrala ortodoxă din Odesa după ce a fost bombardată de ruși și cum arăta înainte

Frământă coca din doar câteva ingrediente, așa cum a învățat de copil să facă. Folosește făină măcinată la moara din sat – „am morarul meu”, spune -, vine cu apa deja încălzită, lasă coca la dospit, acoperită cu ștergarul și are grijă să incingă țestul cu vreascurile aduse.

Continuare în Reporter 24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: captură video Facebook Piața Producătorilor Olteni)

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related