Toboşariada în tramvai. Spectacol inedit oferit de elevii unei școli de muzică din Iași | VIDEO

Data:

Toboşariada în tramvai. Ieşenii care au circulat duminică după-amiaza cu tramvaiul, din Târgu Cucu spre Copou, au avut parte de o surpriză oferită de opt copii, elevi ai unei şcoli de muzică din Iaşi, care anual organizează, la sfârşitul lunii august, „Toboşariada”, un festival al celor 100 de tobe, cum mai este cunoscut.

De data aceasta, spectacolul tobelor a răsunat din Tramvaiul „Toboşariada”, un tramvai pus la dispoziţie de Compania de Transport Public Iaşi.

„Tramvaiul e un loc inedit, atipic. Ne-a plăcut ideea încă de când am aflat de ea şi de aceea ne-am şi grăbit să o punem în aplicare cât mai repede. Cine a avut această iniţiativă a avut o idee strălucită.

Şi în alte ţări sunt organizate evenimente şi pe stradă sau în multe alte locuri. Şi mă bucur că îmbinarea vieţii cotidiene şi a artei ne prinde bine tuturor, face parte din cultura şi educaţia unei naţiuni”, a declarat Adi Enescu, profesor la o şcoală de muzică din Iaşi, citat de Agerpres.

Opt copii talentaţi de la „Toboşariada” au oferit un spectacol unic, transformând astfel călătoria cu tramvaiul într-o experienţă memorabilă.

Toboşariada în tramvai

„Pentru mine este un eveniment interesant, o experienţă interesantă. Nu am mai cântat niciodată în tramvai, deci publicul este altul decât suntem noi obişnuiţi. Cântăm piese pe care le vom cânta şi în august, la „Toboşariada”. Suntem opt copii de toate vârstele. Aceste momente sunt foarte bune pentru că arătăm că şi copiii pot să ofere un spectacol bun”, a afirmat Cezar Gabriel Nistor.

Pe ruta Târgu Cucu – Copou, copiii au oferit un adevărat show la tobe. Astfel, traseul tramvaiului a fost animat de tobe şi de cele mai apreciate piese, interpretate de cei mai talentaţi tineri toboşari.

Citește și: O lege care ușurează accesul românilor la arme de foc, adoptată în Parlament

„Este un eveniment dedicat copiilor şi, totodată, de promovare a „Toboşariadei”, cel mai mare festival al tobelor din România. Sunt peste 100 de toboşari care vin şi anul acesta, la sfârşitul lunii august, în Grădina Palas, la Festivalul Toboşariada, pentru a cânta în sincron zece melodii. Astăzi ne plimbăm pe traseul Târgu Cucu – Copou şi vor interpreta cele zece piese care vor fi auzite şi la sfârşitul lunii august în Grădina Palas”, a precizat Ionuţ Nistor, organizatorul „Toboşariadei”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Librăriile Cărturești oferă cărți gratuit celor care merg la vot

Librăriile Cărturești oferă cărți gratuit celor care merg la...

Istoria holocaustului din Oradea, surprinsă în benzi desenate inspirate de elevi | Bihoreanul

Istoria holocaustului din Oradea, surprinsă în benzi desenate. Trei...

Plimbări pe Dunăre oferite elevilor din Corabia pentru a vedea coloniile de păsări

Plimbări pe Dunăre oferite elevilor. Toţii elevii din Corabia...

Cine are curajul de a nu juca după regulile lui Putin, plătește un preț cumplit | INTERVIU

Regulile lui Putin. Imediat ce a fost anunțată moartea...