Toți banii de la Zona Metropolitană Iași au mers la firma de casă a PNL | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Toți banii de la Zona Metropolitană Iași au mers la o singură firmă, cea a lui Dragoș Samoilă, organizatorul de evenimente pentru PNL și care suge milioane de euro de la primăriile liberale vânzând „consultanță”.

De doi ani și jumătate, aproape toate încredințările directe ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropilitană Iași se duc spre firmele controlate de Dragoș Ionuț Samoilă. Acesta este un apropiat PNL, proprietar al unui restaurant unde au loc ședințele de partid.

În același timp, Asociația Zona Metropolitană este condusă de către un liberal. Altă coincidență: consilierul PNL Eduard Boz conduce asociația de transport metropolitan, iar soția sa a fost angajată la firma lui Dragoș Samoilă.

Citește și: Două surse, date diferite despre votare: nu coincid în 38,64% din cazuri | Analiză Expert Forum

1 milion pentru proiectul unei piste

În cazul proiectului de piste de bicicletă pentru Zona Metropolitană, banii prevăzuți pentru firma lui Samoilă au venit în cascadă:

* consultanță pe cererea de finanțare: 120.000 de lei – Pro Consulting Expert SRL

* studiu de fezabilitate: 270.000 de lei – Pro Consulting Road SRL

* proiect tehnic: 270.000 de lei – Pro Consulting Road SRL

* managementul pentru implementarea poriectului: 270.000 de lei – Pro Consulting Expert.

În total, firmele lui Samoilă au de luat 930.000 de lei pentru pista de bicicletă dintre Bârnova și Dobrobăț.

Sunt 17 km, cea mai mare parte a traseului există deja, de-a lungul actualei șosele a Dobrovățului. „Am studiat harta, traseul este prin pădure pe prima bucată, apoi iese în drumul Dobrovățului. Probabil au proiectat pista pe lângă șoseaua spre Dobrovăț. Adică ai deja toată infrastructura, nu poți spune că faci acum un traseu nou, pentru care ai avut nevoie de mers în teren de câteva ori, de cercetat zona. Prețul este încărcat, e aceeași situație ca în cazul altor consultanți agreați de PNL”, a precizat pentru REPORTER DE IAȘI un proiectant, sub protecția anonimatului.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Noël Bernard, mentorul meu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related