Traficul aerian de pe Aeroportul Oradea, suspendat timp de două săptămâni pentru lucrările la terminalul cargo

Data:

Traficul aerian de pe Aeroportul Oradea va fi suspendat între 2 și 15 mai, a anunțat conducerea aeroportului. Măsura este necesară deoarece în luna aprilie demarează lucrările la terminalul cargo, iar în perioada menționată se va realiza racordul dintre pista aeroportului și noua cale de rulare destinată accesului aeronavelor la platforma terminalului, parte a proiectului CTPark Oradea Cargo Terminal.
Având în vedere anvergura lucrărilor necesare pentru dezvoltarea noilor funcțiuni ale aeroportului, timpul de realizare este unul foarte scurt. În această perioadă, pasagerii care au achiziţionat bilete de călătorie vor primi din partea operatorilor aerieni opțiuni de rerutare.
Potrivit Primăriei Oradea, terminalul cargo va avea o capacitate de procesare simultană a patru aeronave de categorie C, din familia Airbus A320 sau Boeing 737, având însă și posibilitatea de a deservi aeronave de categorie superioară.
Desfășurat pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare, proiectul industrial CTPark Oradea Cargo Terminal va avea o suprafață totală de peste 67.000 mp, fiind compus din trei clădiri independente și infrastructură aeroportuară în suprafață de peste 22.000 mp, care include calea de rulare, platforma de acces, rulare și parcare a aeronavelor.
CTPark Oradea Cargo Terminal este dezvoltat de compania CTPark Iota, parte a grupului CTP România, fiind primul proiect industrial cu un terminal cargo aerian din România.
„Asistăm la un moment important pentru dezvoltarea orașului Oradea, atât din punct de vedere economic, cât și al infrastructurii care se dezvoltă și care va transforma Oradea într-un hub logistic. Proiectul terminalului cargo reprezintă o investiție majoră și ne bucurăm să facem primii pași pentru începerea lucrărilor de construcție”, a declarat directorul Aeroportului Oradea, Răzvan Horga.
Citește și: Primăria Oradea a atras peste 160 milioane lei din fonduri europene pentru salvarea patrimoniului
Proiecte de peste 40 milioane de euro, cu fonduri europene

Potrivit municipalității, Aeroportul Oradea are în lucru în această perioadă două proiecte majore de dezvoltare, finanțate de Uniunea Europeană. Este în desfășurare proiectul „Creșterea gradului de siguranță și securitate la Aeroportul Oradea”, în valoare de 72,2 milioane de lei, inclusiv TVA, care presupune construirea unui gard perimetral cu sisteme de supraveghere tip gard inteligent, amenajarea unui post de control acces pentru verificarea persoanelor, vehiculelor și mijloacelor aeroportuare, construirea unui drum perimetral în incinta aeroportului care să asigure siguranța și securitatea traficului aerian și alte măsuri de creștere a siguranței și securității pe aeroport.
De asemenea, este în curs de semnare un al doilea proiect, „Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea”, în valoare de 132,7 milioane de lei, inclusiv TVA, având ca obiective extinderea pistei de decolare/aterizare, extinderea platformei de debarcare/îmbarcare și achiziția de echipamente necesare pentru desfășurarea activităților de întreținere și mentenanță.
„La Aeroportul Oradea avem multe proiecte importante de modernizare, de îmbunătățire a calității serviciilor și de creștere a competitivității. Pentru a putea realiza tot ce ne propunem, căutăm ingineri constructori pentru a se alătura echipei de la Aeroport și a ne ajuta cu experiența lor”, a precizat Răzvan Horga.
Cele două proiecte vor fi finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 -2020.
Citește și: Expoziție a artiștilor fotografi din Ucraina, la Oradea

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. A plecat după un bornout cumplit

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. Amatori sau profesionişti, ieşenii pasionaţi de tehnologie au acum la dispoziţie o platformă dedicată lor: People of Tech. Nu faceţi însă greşeala de a crede că această comunitate îşi propune să vorbească doar despre tehnologie.

Aktual24 | Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari

Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari....

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.