Tragedia de la fabrica din Ibănești, cel mai grav accident de muncă din istoria recentă a județului | Monitorul de Botoșani

Data:

Tragedia de la fabrica din Ibănești, cel mai grav accident de muncă din acest secol, la nivelul judeţului, a atras un val de anchete din partea tuturor intituţiilor statului.

Nu mai puţin de patru persoane, trei angajaţi şi cu patronul, au murit într-un accident care a avut loc chiar la locul de muncă. Nenorocirea a avut loc duminică la amiază, la sediul unui producător de caşcaval din localitatea Ibăneşti. Cei patru au căzut în bazinul staţiei de epurare a fabricii, care nu mai fusese niciodată curăţat.

Imediat după ce echipajele medicale au părăsit incinta companiei, au fost declanşate mai multe anchete. Potrivit primelor analize cu aparatura specifică a salvatorilor, în interiorul fosei adânci de şapte metri, în care au căzut cei patru bărbaţi, au fost găsite mari cantități de amoniac și acid sulfuric. Urmează să se stabilească de ce acele gaze erau prezente în incinta bazinului şi dacă s-au respectat normele în vigoare.

Citește și: De ce nu ne vaccinăm. „Când cineva te minte repetat, îl mai crezi, dacă îți spune o dată adevărul?”

Tragedia de la fabrica din Ibănești. Anchete de la mai multe instituţii

Specialiştii din cadrul ITM Botoşani au trimis o echipă la sediul societăţii din Ibăneşti, pentru a lua primele declaraţii de la ce implicaţii. În ajutorul acestor anchete vor veni şi specialişti de la Bucuresti, incidentul fiind catalogat ca un accident colectiv de muncă.

„Se pare că unul dintre angajați a intrat în fosă. Din cauza gazelor emanate se pare că a și decedat. Celelalte trei victime au intrat, la rândul lor în fosă, în ideea de a-l salva pe cel intrat prima dată. Fiind un accident colectiv de muncă, cercetarea va fi preluată de un inspector din cadrul Inspecţiei Muncii Bucureşti”, a precizat Daniela Lozneanu, directorul ITM Botoşani. Potrivit acesteia, accidentul de muncă de duminică este cel mai grav de acest fel din istoria recentă a judeţului.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: A fost găsit trupul tânărului român dispărut în apele râului Natisone din Italia

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lider PSD din Iași, proprietarul a patru apartamente în Dubai | ReporterIS

Florin Boca, vicepreședintele PSD Iași, deține patru apartamente în...

Șeful DNA Oradea va fi magistrat de legătură în Italia | Bihoreanul

Șeful DNA Oradea, procurorul Bogdan Chiş, magistratul care a...

Harta Șpăgii în spitale. Situația în spitalele din Cluj | Monitorul de Cluj

Harta Șpăgii în spitale. În fiecare lună, clujeanul Dragoș...