TRAUMĂ | Elevi minori și cu deficiențe, percheziționați de arme albe de către polițiști, într-o școală din Ilfov 

Data:

Imagini video obținute de Fanatik arată mai mulți polițiști de la IPJ Ilfov care intră într-o sală de la Şcoala Gimnazială nr.1 Jilava și le cer elevilor minori să-și golească buzunarele și ghiozdanele pe bănci. Poliția Ilfov susține că acțiunea a fost motivată de faptul că la această școală s-au înregistrat mai multe evenimente produse cu violență și că existau informații privind „portul unor obiecte tăietor înțepătoare, tip briceag” de către unul sau mai mulți elevi. Poliția nu precizează dacă a existat un mandat de percheziție pentru această acțiune.

Mai mulți părinți s-au declarat revoltați de faptul că polițiștii le-au tratat copiii ca pe niște „infractori”.

Într-un comunicat publicat luni, Poliția Ilfov susține că polițiștii de la Biroul de Siguranță Școlară aveau informații privind „portul unor obiecte tăietor înțepătoare, tip briceag, posibil de către unul sau mai mulți elevi din cadrul Școlii Gimnaziale nr 1 Jilava în timpul programului școlar”.

În aceste condiții, „polițiștii Biroului de Siguranță Școlară au participat la o ședință comună la sediul acestei școli, alături de directorul unității de învățământ, consilierul școlar, șeful Poliției Locale Jilava, un reprezentant al Primăriei Jilava, precum și șeful societății de pază, care desfășoară activități specifice la unitatea de învățământ în cauză” care a vizat „prevenirea și combaterea faptelor antisociale, inclusiv de natură penală”.

În acest context, în data de 12 octombrie, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Ilfov „au desfășurat o activitate specifică preventivă privind portul și folosirea fără drept a obiectelor periculoase în unitatea de învățământ menționată, în baza unui plan de acțiune”, argumentează poliția. (G4 Media)

Sursa Foto – Fanatik

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune.Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale.Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare.A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Monument în memoria eroului anticomunist Liviu Corneliu Babeş, la 35 de ani de la sacrificiul suprem

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a dezvelit sâmbătă monumentul dedicat...

Cărțile care dărâmă blocul. Cum s-a transformat în știre virală gluma unui scriitor

Cărțile care dărâmă blocul și locatarii care au reclamat,...

A murit scriitorul Dinu Săraru

A murit scriitorul Dinu Săraru sâmbătă, la vârsta de...