Militarii din Bistrița așteaptă de 7 ani blocurile de locuințe promise de Primărie

Data:

Primăria Municipiului Bistrița nu și-a onorat obligațiile față de Ministerul Apărării Naționale, dar și față de militarii care lucrează în Bistrița, unde funcționează una din cele mai importante unități militare din Transilvania, respectiv Brigada 81 Mecanizată.

Primăria are în schimb documente din care rezultă de ce nu a făcut 120 de locuințe, adică sunt 7 ani de justificări cu adrese către și dinspre ANL.

În urmă cu 7-8 ani, Primăria Municpiului Bistrița a pus pe hârtie mai multe proiecte fantasmagorice pentru care avea nevoie de mult teren, la momentul respectiv fiind identificate ca pretabile o serie de terenuri aflate în administrarea MApN și cunoscute bistrițenilor ca poligonul Unirea. Pe o parte din terenurile preluate de la MApN s-a realizat și celebra Pârtie de schi Cocoș, la o altitudine de 600 m, care nu funcționează mai deloc din diverse cauze, nu are zăpadă sau apariția unor alunecări de teren.

Citește și: Procurorul Cristian Ardelean: Ultima speranță ca mii de dosare să nu se închidă este Curtea de Justiție a UE

Prin hățișul documentelor oficiale, Primăria Municipiului Bistrița nu putea prelua pe gratis acele terenuri și s-a perfectat o înțelegere între cele două instituții, respectiv MApN, a oferit terenul dorit de Primărie pentru proiectele sale, iar Primăria s-a angajat să asigure transferul a 120 de unități locative, situate în 3 blocuri realizate prin programe ANL.

Citiți mai multe în Săptămâna online.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...