Trei cine-concerte de neratat la TIFF 2023

Data:

Muzică de cameră, pian sau ritmuri klezmer pentru capodopere ale filmului mut: trei cine-concerte de neratat la TIFF 2023.

Clasicii perioadei mute a cinematografiei, muzicieni și compozitori renumiți, improvizații și ritmuri tradiționale se împletesc în trei cine-concerte de neratat, în cadrul celei de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj-Napoca).

Citește și: UBER şi BOLT, prinse în foc încrucişat la Finanţele din Iaşi. Sunt imputate 850.000 EURO restanţe la buget

Seria de cine-concerte se deschide cu Manasse, un clasic al filmului mut românesc proaspăt restaurat de Arhiva Națională de Film, acompaniat live de Cvartetul Volekh, duminică, 11 iunie, de la ora 19:30, la Cinema Dacia. Regizat de Jean Mihail, filmul spune povestea iubirii interzise dintre Matei și Lelia, doi tineri de etnii diferite. Aclamat drept „filmul anului” la lansarea sa în 1925, Manasse este o piesă de referință în istoria cinematografiei noastre, adaptând pentru ecran o piesă de teatru ce fusese retrasă de la Teatrul Național din București pe fondul unor proteste naționaliste și antisemite.

Continuarea, în Monitorul de Cluj!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: tiff.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...