Tudorel Toader va candida la un nou mandat de rector al Universității „A.I. Cuza” din Iași

Data:

Tudorel Toader va candida la un nou mandat de rector al Universității „A.I. Cuza” din Iași, a anunțat profesorul.

Cu permisiunea Mitropolitului Moldovei și cu acordul Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași trece Prutul.

La Chișinău, acolo unde există, așa cum a constatat rectorul universității ieșene, un „real interes față de această specializare”, viitorii studenți din Republica Moldova ai universității ieșene vor putea frecventa cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă Pastorală.

Prof. Tudorel Toader a făcut și o trecere în revistă a multiplelor proiecte pe care universitatea ieșeană le dezvoltă și și-a reconfirmat deviza pe care vrea să o mențină și în următorul mandat, dacă va fi reales la conducerea Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

“Păstrez această deviză și în demersurile pentru noul mandat de rector din 2024 – 2028”. Întrebat dacă va candida și la alegerile europarlamentare de anul viitor, Tudorel Toader a și ezitat înainte de a răspunde: ”Cineva m-a întrebat unde mă văd în 2024 și am răspuns că mă văd undeva în acord cu experienţa și pregătirea mea. Prima mea opțiune este Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Planul B, când va fi cazul. Deci să consumăm etapa cu universitatea”.

Citește și: ALUZIVA recomandă „Casa din Strada Sirenelor”, „Maestrul și Margareta” și „1Q84”

Atunci când situația o va permite, Universitatea Alexandru Ioan Cuza va deschide extensiuni în Ucraina, așa cum are în acest moment la Chișinău și Bălți: „Suntem în pregătirea dosarelor pentru a înființa extensiuni la Ismail, la Cernăuți și Odessa”

Continuarea, în Ziarul de iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...