TVR Craiova tace mâlc pe subiectul desființării Corului Filarmonicii de către Olguța Vasilescu

Data:

TVR Craiova tace mâlc pe subiectul desființării Corului Filarmonicii de către Olguța Vasilescu, deși este un subiect care a stârnit nemulțumirea comunității locale.

PRESShub și Știri Craiova au scris că primarul Olguța Vasilescu pregătește desființarea Corului Filarmonicii „Oltenia” cu mâna unui consilier local. Un amendament formulat de un ales local PSD la proiectul privind funcționarea instituției de cultură îi aruncă în aer pe artiștii lirici.

Pe 18 decembrie a.c., administrația locală supune la vot proiectele de hotărâre privind aprobarea regulamentelor de organizare şi funcţionare ale instituțiilor, direcțiilor, societăților și regiilor din subordine, pentru punerea în aplicare a Legii austerității fiscale, respectiv nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.

Citește și După ce-a aprins milioane de beculețe, Olguța Vasilescu stinge lumina culturii craiovene

La Filarmonica Oltenia, ca și la celelalte subordonate municipalității Craiovene, urmează să fie desființate și reorganizate mai multe servicii ori birouri, angajații urmând să fie redistribuiți și preluați în alte compartimente, numărul de posturi, inclusiv cele vacante, rămânând, însă, neschimbat: 193. Mai multe detalii AICI.

Organigrama, statul de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare al Filarmonicii „Oltenia” au fost aprobate de Consiliul Administrativ al instituției pe 6 decembrie, cu unanimitate de voturi.

Jurnalista Ami Gebăilă, de la Știri Craiova, se întreabă retoric:„Există vreo știre cu desființarea Corului Filarmonicii sau preluarea Ansamblului Folcloric Maria Tănase și a Casei de Cultură T. Demetrescu de către Teatrul „Colibri” la TVR Craiova? NU există… . Adică la Televiziunea Publică, aia ținută cu bani de la buget? Ditamai televiziunea de stat, nu ca Știri Craiova SRL, unde Gebăilă poate să abordeze și să scrie, pe banii și timpul ei, ce subiect vrea. Maine-poimâine ne trezim cu amendament și la Studioul Teritorial…”, a scris jurnalista pe Facebook.

Galeria Universității – mesaj clar: „Nu retrogradați cultural Craiova!”

Suporterii echipei Universitatea Craiova au afisat un banner urias, sambata seara, la meciul cu Poli Iasi in care isi manifesta sustinerea pentru Corul Filarmonicii „Oltenia” Craiova.

Primaria Craiova, condusa de Lia Olguta Vasilescu, vrea sa desfiinteze aceasta instutie culturala. Un membru al orchestrei a criticat, la randul sau, proiectul de hotarare care urmeaza sa fie propus votului luni, 18 decembrie, in sedinta Consiliului Local.

Citește și Ce salariu are o spălătoreasă care a plătit 5.000 de euro șpagă pentru angajarea la Spitalul din Botoșani

„Niciuna dintre Filarmonicile infiintate prin decret regal nu s-a gandit sa isi desfiinteze corul din niciun fel de motiv, chiar si acolo unde acesta este format din 83 de persoane. Noi suntem doar 53. Nimeni nu s-a gandit la asa ceva.

Doar in Craiova, dupa ce ne-am laudat ca avem cel mai frumos targ de Craciun, cel mai frumos festival – Intencity, acum nu mai avem bani sa pastram o bijuterie de 53 de artisti ce greu au fost claditi. Speram ca intr-un demers comun sa putem salva aceasta minunatie, care nu tebuie pierduta“, a spus acesta, citat de Aktual24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Bună ziua,
    Românii își doresc înapoi România, România înainte ca Traian Băsescu să devină președinte cu declarație falsă, românii își doresc înapoi România fără medici de familie, românii își doresc înapoi România cu medici în Policlinici de Stat, românii își doresc înapoi România cu medici în Spitale de Stat, românii își doresc înapoi România cu medici care nu plătesc chirie la cabinetul de doctor, românii își doresc înapoi România cu medici care nu plătesc asistenta medicală de la cabinetul medical, românii își doresc înapoi România cu medici care nu aleargă după pacienți pentru ca să poată să aibă un venit minim decent pentru ca să poată să trăiască în România.
    +
    Românii își doresc înapoi România fără card de sănătate, românii își doresc înapoi România fără card de sănătate care nu funcționează, românii își doresc înapoi România fără programe software pentru medicii de familie făcute de Sebastian Ghiță și de Traian Băsescu cu milioane de euro anual furate de la stat, românii își doresc înapoi România cu rețete eliberate folosind documente tipărite cu Regim Special și medicamente compensate maxim 90% pentru bolnavi, românii își doresc înapoi România fără taxă Clow-Back, românii își doresc înapoi România cu fabrici de medicamente 100% de stat în România, românii își doresc înapoi România cu lege că fabricile de medicamente în România trebuie să fie 100% de stat pentru că Traian Băsescu folosind trafic de influență din funcția de președinte al României împreună cu austriecii au dezvoltat rețele de crimă organizată în România de asasinare a populației din România pentru ca Traian Băsescu împreună cu austriecii să încerce să asasineze România folosind medicamente fabricate de diferite firme private, austrieci care i-au finanțat Partidul Politic și campania prezidențială lui Traian Băsescu pentru ca Traian Băsescu să ajungă președinte al României cu declarație falsă și încălcând legea.
    +
    Medicii din România doresc să profeseze în România și doresc să fie medici și nu un fel de agenți de vânzări care să fie mereu pe drumuri pentru ca să rezolve probleme ce nu țin de meseria de medic : nu funcționează calculatorul, nu funcționează programul de eliberare de rețete, nu funcționează cardul de sănătate, să caute spațiu cu chirie pentru cabinetul medical, să caute pacienți, să caute asistente medicale, să aibă bani să achite chiria lunară, lumina, gazele la cabinetul medical, să aibă bani să achite salariul la asistentele medicale din subordine de la cabinetul medical, etc.
    +
    Austriecii l-au asasinat pe Mihai Viteazul la 1601 și apoi au încercat să asasineze poporul român, austriecii l-au asasinat pe Mihai Viteazul la 1601 și apoi au încercat să asasineze națiunea română, austriecii l-au asasinat pe Mihai Viteazul la 1601 și apoi au încercat să asasineze România.
    +
    Românii își doresc înapoi România, România înainte ca Traian Băsescu să devină președinte cu declarație falsă, românii își doresc înapoi România cu Cota Progresivă de impozitare.
    Mulțumim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....