Olguța Vasilescu pregătește desființarea Corului Filarmonicii „Oltenia”

Data:

Olguța Vasilescu pregătește desființarea Corului Filarmonicii „Oltenia” cu mâna unui consilier local. Un amendament formulat de un ales local PSD la proiectul privind funcționarea instituției de cultură îi aruncă în aer pe artiștii lirici.

Pe 18 decembrie a.c., administrația locală supune la vot proiectele de hotărâre privind aprobarea regulamentelor de organizare şi funcţionare ale instituțiilor, direcțiilor, societăților și regiilor din subordine, pentru punerea în aplicare a Legii austerității fiscale, respectiv nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.

Citește și Ce salarii au grefierii care fac grevă pentru a primi măririle din 2018 încoace

La Filarmonica Oltenia, ca și la celelalte subordonate municipalității Craiovene, urmează să fie desființate și reorganizate mai multe servicii ori birouri, angajații urmând să fie redistribuiți și preluați în alte compartimente, numărul de posturi, inclusiv cele vacante, rămânând, însă, neschimbat: 193. Mai multe detalii AICI.

Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare al Filarmonicii „Oltenia” a fost aprobat de Consiliul Administrativ al instituției pe 6 decembrie cu unanimitate de voturi.

Ionuț Pîrvulescu: „Nu aduce beneficii în spectacolele organizate”

Însă, pe 14 decembrie 2023, consilierul local Ionuț Pîrvulescu, de la PSD, formulează și transmite Consiliului Local (CL) Craiova un amendament la proiectul de hotărâre. Conform documentului care a intrat în posesia redacției Stiri Craiova, alesul propune desființarea „Compartimentului Cor” din organigrama și statul de funcții al Filarmonicii Oltenia Craiova. Totodată, acesta mai solicită și desființarea posturilor vacante

Amendamentul depus de consilierul PSD, Ionuț Pîrvulescu

Ionuț Pîrvulescu susține că, „din analiza documentației înaintate de Filarmonica Oltenia Craiova”, rezultă că ”această instituție nu-și propune nicio măsura de eficientizare, sau de natură a reduce cheltuielile, pentru creșterea eficienței folosirii fondurilor publice”.

În consecință, alesul local de la PSD vrea desființarea Coralei Academice, făcând afirmații de-a dreptul halucinante, cum că „este de notorietate faptul că activitatea acestei structuri este una conexă și complementară, nu de sine stătătoare, care să aducă beneficii în spectacolele organizate, ceea ce nu justifică, din punct de vedere al eficienței, eficacității, economicității, oportunitatea menținerii sale”.

Mai multe aflați din publicația Știri Craiova.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.
2 COMENTARII
  1. Păi de unde sa mai fure psd iști bani cu portbagajul ? Trebuie să facă economii alți că să poată fură ei. De fapt la cultura și IQ ul lor nici nu este de mirare. Și băsescu cu pdl iști lui au făcut tot așa , au luat de la popor că să aibă de unde fură ei, udrea, berceanu, blaga, stefan penalty, fetele lu’ tata, boc. Amu’ , fură buzatu,stănescu, fredy copilul minune al ciolacului,tudose, olguța. Să sperăm că la alegeri îi vom trimite la groapa de gunoi a istoriei.

  2. Asta este România anului 2023 ! Stat cu organizare de tip mafiot unde clanurile nu țin cont de nimic decât de mărirea propriilor averi. Clanul politicienilor este mai corupt decât Clanul magistraților care la rândul lui este mai corupt decât Clanul polițiștilor ! Suntem un popor autodistructiv care nu respectăm nici tradiția, nici istoria, nici arta, nici cultura !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum județean, alternativă la DN 7 Valea Oltului, va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

După asfaltarea DJ 703H, drum județean alternativă la DN...

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...