UE, cu ochii pe alegerile din Turcia: Ce se poate schimba dacă Erdogan este înfrânt duminică

Data:

Povestea de mai bine de două decenii a negocierilor pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană își poate schimba cursul odată cu alegerile prezidențiale din 14 mai. Asta doar dacă Kemal Kilicdaroglu, candidatul Opoziției, îl va învinge pe Recep Tayyip Erdogan, liderul autoritar care se confundă cu puterea ultimilor 20 de ani în țara de pe Bosfor. Dar chiar și atunci, drumul european al Turciei va întâmpina obstacole.

Ultima întâlnire la cel mai înalt nivel între liderii UE și ai Turciei a avut loc în urmă cu peste doi ani, la 6 aprilie 2021. Atunci, președintele Consiliului European, Charles Michel, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-au întâlnit cu președintele Recep Tayyip Erdoğan la Ankara.

Citește și: Aktual24: La Craiova vine deja Crăciunul. Lia Olguța anunță căsuțe de „6 metri înălțime, cu un ceas supradimensionat”. Cât au costat căsuțele de Paște

„Statul de drept și respectarea drepturilor fundamentale sunt valori esențiale ale UE. I-am împărtășit președintelui Erdogan îngrijorarea noastră profundă cu privire la ultimele evoluții din Turcia în această privință, în special în ceea ce privește libertatea de exprimare și vizarea partidelor politice și a mass-mediei. Promovarea drepturilor femeilor și retragerea Turciei din Convenția de la Istanbul au stârnit îngrijorări serioase în Europa”, a transmis liderul european Charles Michel după întâlnirea cu șeful statului turc.

Pe de altă parte, spunea Charles Michel, Uniunea Europeană este, de departe, cel mai mare partener comercial al Turciei iar UE are un interes strategic în dezvoltarea unei relații de cooperare și reciproc avantajoase cu Turcia.

Continuare în Info Sud-Est!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: info-sud-est.ro)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...