Mai este doar un pas pentru recuperarea casei lui Iohannis din Sibiu. Dar Înalta Curte nu îl face

Data:

Mai este doar un pas pentru recuperarea casei lui Iohannis din Sibiu. Dar Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) nu îl face.

Un litigiu din 2016 privind moștenirea imobilului care a aparținut soției președintelui Iohannis nu a primit nici măcar termen la ÎCCJ, deși recursul a fost înregistrat în septembrie anul trecut, potrivit portalului instanței supreme.

E vorba de litigiul privind moștenirea unei case din Sibiu, de pe strada Gheorghe Magheru 35.

ANAF explică într-un răspuns pentru G4Media că, din cauza litigiilor privind moștenirea, nu poate recupera un alt imobil care a aparținut președintelui, spațiul comercial din Sibiu, strada Nicolae Bălcescu 29. Și nici cei 260.000 de euro obținuți din chirie de familia prezidențială.

Statul pierde bani pentru că nu are loc recuperarea casei lui Iohannis din Sibiu

Practic, statul român pierde de două ori, cu fiecare zi în care recuperarea este tergiversată: spațiul comercial stă nefolosit din 2016 și nici nu poate recupera banii de la familia Iohannis.

În plus, instanța supremă a secretizat dosarul de care depinde recuperarea de către ANAF.

Citește și: Stelian Ion, candidatul alianței Dreapta Unită la Primăria Constanța, spune că semnătura sa și a altor colegi din USR apare, fraudulos, pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

„Cauza se află în procedură de filtru. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior”, se arată pe site-ul ÎCCJ.

Litigiul a fost deschis de Rodica Baștea, o prietenă din Miami, Florida, a familiei Iohannis. Ea solicită anularea unui certificat din 2008 prin care statul român a fost declarat moștenitorul legal al imobilului din Gheorghe Magheru 35.

Între 1999 și 2008, casa a aparținut lui Ioan Baștea, soțul femeii, decedat între timp, Georgetei Lăzurcă, soacra președintelui, și lui Carmen Iohannis, soția acestuia.

Continuarea, în G4Media!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Carmen Iohannis / Facebook

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. „…instanta suprema a secretizat dosarul…”___–__tipic pentru dosarele functiilor mari, dar asta tocmai pentru a se ascunde ilegalitatea, abuzul, etc., existent in cauza respectiva, pana la urma insa, tot va iesi la iveala furtisagul, putin zis…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de ore

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de...

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății | Ziarul de Iași

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății. Conform Institutului Național de...