Un alt primar din Argeș acuzat de corupție. Achiziții la prețuri de 10 ori mai mari

Data:

Un alt primar din Argeș acuzat de corupție. Poliţişti de la Criminalitate Economică au percheziţionat sediul Primăriei Morăreşti, precum şi sedii şi puncte de lucru ale unor firme din judeţul Argeş, într-un dosar de corupţie în care vizat e, în principal, primarul comunei Morăreşti, Gheorghe Purcaru.

Descinderile de la Morăreşti şi Piteşti vin la numai câteva zile după „afacerea Mioveni”, în urma căreia primarul oraşului, Ion Georgescu, a fost arestat pentru 30 de zile după ce a fost prins în flagrant în timp ce returna o şpagă de 10.000 de euro.

În ce-l priveşte pe Gheorghe Purcaru, acesta a fost audiat, alături de un om de afaceri din Piteşti şi de alte cinci persoane (cel puţin una, funcţionar al Primăriei din Morăreşti).

Acuzele sunt grave: abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Un singur exemplu: Primăria Morăreşti a cumpărat unele bunuri, spun anchetatorii, la preţuri de 8 până la 10 ori mai mari decât cele ale pieţei.

Citește și: 35 de parlamentari vor să ușureze accesul românilor la arme de foc. Modificări periculoase

„În ziua de 05 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, și, în baza autorizării din partea instanței competente, au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară.

Perchezițiile au fost efectuate pe raza judeţului Argeș, la sediul unei unități administrativ teritoriale (Primăria Morăreşti – n.n.), precum și la sediile și punctele de lucru aparținând unor societăți comerciale din municipiul Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că edilul unității administrativ teritoriale (Gheorghe Purcaru – n.n.), cu încălcarea legii, ar fi dispus efectuarea unor noi măsurători în teren pentru o lucrare de asfaltare, neefectuată în conformitate cu conținutul caietului de sarcini, măsurători ce nu ar corespunde realității și având ca scop exonerarea societății comerciale executante de la plata (restituirea) sumei de 66.000 lei”, a transmis Poliţia Argeş, printr-un comunicat de presă

Continuarea în Argesulonline.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria Morăreşti / Facebook)

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.
4 COMENTARII
  1. Eu am încredere în justiția română care își va face datoria față de cei corupți care fură din banul public.
    Toate averile dobândite ilicit să fie confiscate.

  2. Controlați și pe la Pitești și comunele de pe lângă. Dacă intrati în ei, cu o mana dau și cu alte 10 iau, sa fim serioși, dar nu se vrea, pt ca este mafia prea mare 🫰🫰🫰🙈🙈😡😡😡

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...